Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 13/12/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 13/12/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών -  Δελτίο της 13/12/2018

'Ανοδο κατά 0,36% σημείωσε σήμερα, 13/12/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 648,49 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 52,9 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, αυτή είναι η "μικτή" αξία. Η καθαρή αξία (Κύριος Πίνακας) ήταν 28,3 εκατ. ευρώ και 24,6 εκατομμύρια ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”. Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως χαμηλός. Είναι μικρότερος από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις (υπολογίζεται σε 48 εκατομμύρια), αλλά και χαμηλότερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 42 εκατ. ευρώ.

 

Ήταν η δεύτερη άνοδος του Γενικού Δείκτη μετά από ένα σερί 6 πτωτικών συνεδριάσεων (από την 4/12/2018 μέχρι και χθες), όπου οι απώλειες του ΓΔ έφθασαν μόλις στο 3,2%, δηλαδή ήταν πολύ χαμηλές και ίσως από τις χαμηλότερες που έχουν υπάρξει σε ένα σερί 6 πτωτικών συνεδριάσεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Διατηρούμε την άποψη ότι η αγορά διατηρεί μία ικανοποιητική ισχύ και ψυχολογία. Περιμένει την επίλυση του βασικού της προβλήματος που είναι τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Όταν αυτό επιλυθεί, θα επιδείξει μία πολύ διαφορετική συμπεριφορά, βεβαίως θετικότερη, η οποία θα ενισχυθεί και από το πλησίασμα της ημερομηνίας των εκλογών. Δείτε σχετικό σημερινό μας άρθρο.


Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 732,17 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,95 μονάδες την ημέρα. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με την εκτίμηση που έχουμε κάνει ότι, όταν υπάρξει "σήμα αγοράς" από το Απόλυτο Σύστημα, ο Γενικός Δείκτης θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 700 και τις 720 μονάδες. Εκτιμούμε ότι αυτό, αν συμβεί, θα συμβεί μετά από 10 συνεδριάσεις, τουλάχιστον.
Προς το παρόν, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται
πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 12,90% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος.
Σημειώνουμε ότι τα σήματα "πώλησης", σε όλες τις παραλλαγές του "απόλυτου συστήματος", δόθηκαν στα μέσα Μαΐου 2018, όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν μεταξύ των 780 και 800 μονάδων.

 

 

Άνοδο κατά 0,71% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 469,28 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 733,19 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,19 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 56,24% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)


Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “
Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

 

Τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα, όπως παρουσιάζονται μέσα από την ειδησεογραφία, την αγορά:

- "Αυλαία" στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έριξε και επίσημα σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επιβεβαιώνοντας ότι οι καθαρές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος θα λήξουν στο τέλος του Δεκεμβρίου.Δείτε περισσότερα.
-Το Bloomberg σχολιάζει ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται ένα σχέδιο εξυγίανσης των τραπεζών και όχι ένα πλήθος ιδεών. Δείτε περισσότερα.

-Την ακτινογραφία των τραπεζών μέσα από το πρόγραμμα εξυγίανσης των ισολογισμών τους σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και μέσα από τα προγράμματα χορηγήσεων που θα αναθερμάνουν και την ελληνική οικονομία, πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η Moody’s, η οποία επισκέπτεται τούτες τις μέρες τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.Δείτε περισσότερα.

-Αντί να επιλυθεί η πολιτική κρίση της Βρετανίας, η παράνοια των τελευταίων ωρών αύξησε τους κινδύνους και η πύρρειος νίκη της Μέι θέτει τη Βρετανία σε τροχιά πολιτικής καταστροφής, γράφει η Telegraph. Δείτε περισσότερα.


 

Δείτε το σημερινό Δελτίο για τις διεθνείς αγορές.

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text