Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 22/1/2019

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 22/1/2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών -  Δελτίο της 22/1/2019

Στο τεύχος του "Χ&Α" περιγράφαμε ότι, "είναι ιστορική αναγκαιότητα να εξευρεθεί λύση, διαφορετικά, η χώρα θα βρεθεί σε μία νέα, πιο δύσκολη κρίση. Όταν φανεί ότι η λύση του προβλήματος επίκειται, η χρηματιστηριακή αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και ενδεχομένως να το κάνει και με ορμή. Τα άλλα ζητήματα (κυβερνητική εμπλοκή, πρόβλημα της Ιταλίας, Brexit, οικονομική επιβράδυνση κλπ) είναι συγκυριακά και δε μπορούν να επηρεάσουν ουσιωδώς ή για μεγάλο διάστημα, τις εξελίξεις". (Δείτε εδώ).

 

Κατά τα φαινόμενα, ο "κόμπος" έχει φθάσει στο χτένι και ήδη παρατηρείται σημαντική κινητικότητα γύρω από το θέμα αυτό. (Δείτε σχετικό άρθρο) Εκτιμάται ότι, σύντομα (εντός των προσεχών εβδομάδων) θα υπάρξουν αποφάσεις. Η εξέλιξη αυτή, ήδη είχε σημαντικές επιπτώσεις στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς.

 

Με σημαντική άνοδο 1,78% έκλεισε σήμερα, 22/1/2019, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου, ο οποίος έκλεισε στις 630,30 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 61,11 εκατομμύρια ευρώ. Η καθαρή αξία ήταν 56 εκατ. ευρώ, για την παρούσα συγκυρία και τις συνθήκες θεωρείται αρκετά υψηλός (και ελπιδοφόρος) , τα “πακέτα” έφτασαν τα (5,03 εκ) . Ο παραπάνω τζίρος κινείται κάτω απο τον μέσο όρο των τελευταίων 20 συνεδριάσεων (30,7 εκατομμύρια), αλλά και των τελευταίων 200 (39,8 εκατ. ευρώ).

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 710,04 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,76 μονάδες την ημέρα.

Προς το παρόν, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 12,65% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος.

 

Από σήμερα ξεκινούμε τη σταδιακή ενεργοποίηση μεταβολών που κάναμε στην παρουσίαση των σελίδων αυτών, με στόχο την καλύτερη παρακολούθησή τους και τη μεγαλύτερη χρησιμότητά τους. Οι δύο παρακάτω εφαρμογές (το μόνιμο διάγραμμα και ο πίνακας με τα στοιχεία του απόλυτου συστήματος) είναι δύο από τις μεταβολές αυτές.

 

Δείτε το διάγραμμα σε link

 

Από τα (μπλε) links στο κάτω μέρος του πίνακα, δείτε τα σήματα των πράξεων και την εφαρμογή των παραλλαγών του "απόλυτου συστήματος" στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

 

 

Σημαντική άνοδο κατά 5,17% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 391,45 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 683,66 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,13 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΔΤΡ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 74,65% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ). (Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)
Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)
Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500
Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX
Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK
Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text