Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Νέα απόπειρα του ΓΔ σήμερα (Τρίτη, 5/2/19) να ανακτήσει τις 650 μονάδες

Νέα απόπειρα του ΓΔ σήμερα (Τρίτη, 5/2/19) να ανακτήσει τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μετά την επιτυχή ανοδική διάσπαση του ΥΚ20 των 638 μονάδων που πραγματοποίησε ο ΓΔ την Παρασκευή, 1/2 , καθώς και της άνω περιβάλλουσας Μπόλλιγκερ που πέτυχε χθες, Δευτέρα, σήμερα δεν υπάρχει δύναμη ούτε καύσιμο (όγκοι) για να συνεχισθεί η άνοδος όπως λογικά θα έπρεπε μετά τις αναφερθείσες διασπάσεις.

Ωστόσο, ο ΓΔ(+0,40%, στις 649 μονάδες, στις 3.50 μμ) με την βοήθεια των αποδυναμωμένων τραπεζών βαστά την θέση του πάνω από τις διασπασθείσες γραμμές, οπότε προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα.

Περιμένουμε λοιπόν την υπέρβαση των 650 μονάδων, γεγονός που θα συντηρούσε και θα ενίσχυε το ήπιο μέχρις στιγμής ανοδικό momentum.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες αγορές μας θα γίνουν στο ανοδικό γύρισμα της πρώτης επόμενης διόρθωσης του ΓΔ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 5 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΑΤΤ, ΒΙΟ και ΣΕΝΕΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΑΒΑΚΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση πολύ χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε, όχι τις τραπεζικές ΠΕΙΡ και ΑΤΤ που σημειώνουν τις μεγαλύτερες ανόδους, +12% και +8% αντίστοιχα, της ημέρας, διότι η κύρια τάση τους είναι άσχημα καθοδική, αλλά την ΒΙΟ που σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +6,80% με μεγάλους όγκους, 360 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπώντας ανοδικά την έγκυρη αντίσταση –υψηλό τριμήνου δίδοντας σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών.

Εκτός από την ΒΙΟ, ανάλογα σήματα αγορών δίνουν σήμερα και οι ΛΑΜΔΑ και ΕΛΧΑ ενώ το ίδιο τείνουν να κάνουν οι, ΣΕΝΕΡ, ΚΟΥΕΣ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΠΕ, ΣΑΡ και ΑΡΑΙΓ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι αναφερθείσες ΒΙΟ,ΛΑΜΔΑ, ΕΛΧΑ και επιπλέον οι μετοχές που έδωσαν σήματα αγορών προσφάτως με την ίδια σηματοδότηση, οι ΜΥΤΙΛ και ΕΥΔΑΠ. Αντίθετα, νέα χαμηλά σημειώνει μόνον μια μετοχή, ο ΑΒΑΞ, επιβεβαιώνοντας ότι η τάση της αγοράς έχει μετατραπεί σε ανοδική.

Διανομές παρατηρούνται σήμερα σε ΑΒΑΚΑ (-18% με 400 χιλ τεμάχια). Πιθανόν η εταιρία να έχει σοβαρό πρόβλημα, όπως άλλωστε δείχνει το γράφημά της από δωδεκαμήνου.

Ο Δείκτης Τραπεζών σήμερα με καλή άνοδο +2% ανακτά τις 400 μονάδες, όχι ιδιαίτερα σπουδαίο κατόρθωμα αν αναλογισθεί κανείς ότι η τιμή του ΔΤΡ πριν ένα χρόνο βρισκόταν κοντά στις 1100 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο 3.00-4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text