Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τιτάν: Η Αμερική έφερε κέρδη και αύξηση μερίσματος

Τιτάν: Η Αμερική έφερε κέρδη και αύξηση μερίσματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τιτάν: Η Αμερική έφερε κέρδη και αύξηση μερίσματος

Η αμερικανική αγορά ανεδείχθη και το 2018 στην κυριότερη πηγή κερδοφορίας του ομίλου «Τιτάν», χάρη στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την αύξηση του πληθυσμού στις περιοχές, που δραστηριοποιείται η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία. Αντισταθμίζοντας τις πιέσεις στην Ελλάδα και τις αγορές Δυτικής, τα αποτελέσματα στις ΗΠΑ διατήρησαν εν πολλοίς σταθερά τα έσοδα και έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία αποφάσισε αύξηση του μερίσματος.

Συγκεκριμένα το 2018 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 1,49 δισ. ευρώ, με οριακή πτώση (1%) σε σχέση με το 2017. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν 5% στα 259,7 εκατ. ευρώ, αλλά τα καθαρά κέρδου ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους, σκαρφάλωσαν στα 53,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 26% σε σχέση με το 2017.

Το Δ.Σ. θα προτείνει έτσι διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή για το 2018, έναντι 0,05 ευρώ αν μετοχή για το αμέσως προηγούμενο έτος.

Η εικόνα ανά αγορά

Στις ΗΠΑ με την ζήτηση για κατοικίες και εμπορικά ακίνητα να είναι υψηλή, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 3% στα 1,015 δισ. δολάρια (860,1 εκατ. ευρώ) και τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν σταθερά.

Στην Ελλάδα η οικοδομική δραστηριότητα παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα λειτουργικά περιθώρια συμπιέστηκαν. Ο κλύκλος εργασιών σε Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη ήταν μειωμένος κατά 4,7% στα 237,1 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν πτώση στα 10,9 από 18,3 εκατ. ευρώ.

Πτώση παρουσίασαν και τα αποτελέσματα του τομέα Ανατολικής Μεσογείου, που περιλαμβάνουν τις δραστηριότητες στην Αίγυπτο και την Τουρκία. Στον αντίποδα αύξηση του κύκλου εργασιών κατεγράφη στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χάρη στην ήπια οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Πηγή:www.naftemporiki.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text