Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Εθνική Πανγαία: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Hilton Cyprus

Εθνική Πανγαία: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Hilton Cyprus

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εθνική Πανγαία: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Hilton Cyprus

Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ (η Πανγαία) και η Invel Real Estate (Invel) ανακοίνωσαν σήμερα ότι η εταιρεία Vibrana Holdings Ltd, στην οποία η Πανγαία κατέχει ποσοστό 90% και ο Όμιλος της Invel ποσοστό 10%, ολοκλήρωσε την απόκτηση του 98% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (CTDC) έναντι συνολικού τιμήματος €55,5 εκατ.

Η Vibrana προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμά της για απόκτηση του 100% των μετοχών της CTDC.

H CTDC είναι ιδιοκτήτρια του μοναδικού ξενοδοχείου 5* στη Λευκωσία της Κύπρου, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί με την επωνυμία Hilton Cyprus. Πρόκειται για ένα ακίνητο – σημείο αναφοράς, προνομιακά τοποθετημένο στο κέντρο της Λευκωσίας. Διαθέτει 294 δωμάτια, εκ των οποίων τα 24 είναι σουίτες, 76 διακεκριμένα (executive) και τα 194 standard, αίθουσες για συνέδρια και εκδηλώσεις. Πέραν των εξαιρετικών επιχειρηματικών εγκαταστάσεων και των κομψών χώρων χαλάρωσης και διαμονής, έχει σημαντική προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο ως προς το ξενοδοχειακό κομμάτι όσο και σε σχέση με τη δυνατότητά του για επέκταση με δημιουργία π.χ. κατοικιών, serviced apartments κλπ. στο οικόπεδο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα ελεύθερα στο κέντρο της Λευκωσίας με σημαντικό υπολειπόμενο συντελεστή δόμησης.

Στα άμεσα πλάνα είναι η ανακαίνιση του ξενοδοχείου που θα γίνει με τρόπο που θα επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Στόχος είναι το ξενοδοχείο να αποτελεί την κορυφαία επιλογή και σημείο αναφοράς του συνεδριακού και επιχειρηματικού τουρισμού, αντάξιο της ιστορίας και μοναδικότητάς του όχι μόνο στη Λευκωσία αλλά και στην Κύπρο εν γένει.

O κος Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, ιδρυτής της Invel Real Estate και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανγαία, δήλωσε: "είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόκτηση αυτού του εμβληματικού ακινήτου που αποτελεί μέρος της ιστορίας της Κύπρου από το 1967. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την έμπειρη και καταξιωμένη ομάδα του ξενοδοχείου για να το οδηγήσουμε σε μία νέα εποχή, αναδεικνύοντας το στην καλύτερη μονάδα φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών που διαθέτει σήμερα το αστικό περιβάλλον της Κύπρου".

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text