Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, μετά από 13 χρόνια ανακτά τις 1400 μονάδες

Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, μετά από 13 χρόνια ανακτά τις 1400 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σημαδιακή είναι η σημερινή μέρα. Μετά από πολύχρονη άσχημη ταλαιπωρία, ο ΓΔ διασπά ανοδικά το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 1400 μονάδων διασπείροντας αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στην αγορά. Αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, ο ΓΔ σημειώνει μικρή μεν άνοδο +0,55% (στις 1403 μονάδες) αλλά με μεγάλο τζίρο (σχεδόν 140 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκότατο περιβάλλον στην Ευρώπη όπου οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες σημειώνοντας μικρές ανόδους πλησιάζουν ή διασπούν τα υψηλά εποχής.

 

Η τάση στο ΧΑ είναι ανοδική και αυτοτροφοδοτούμενη χωρίς ο ΓΔ να έχει καταστεί ιδιαίτερα υπεραγορασμένος (κατά μόνον 75 μονάδες ή +6% βρίσκεται πάνω από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών).

 

Ευχή μας είναι να κατοχυρώσει ο ΓΔ τις 1400 μονάδες σημειώνοντας μερικά ανοδικά και καθοδικά κλεισίματα πάνω από αυτό το επίπεδο δηλαδή, οι 1400 μονάδες να καταστούν στήριξη.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή οριακά μόνον υπερτερούν σε αριθμό των καθοδικών αλλά ο ΓΔ σημειώνει ορατή άνοδο +0,50%, γεγονός που οφείλεται στην μεγαλύτερη άνοδο των blue chips δείχνοντας αυξημένη δραστηριότητα των μεγάλων επενδυτών και δη των ξένων.

 

Η μετοχή της ημέρας : Για δεύτερη μέρα είναι η ΑΤΤΙΚΑ που σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη της εντυπωσιακής χθεσινής σε ποσοστό ανόδου τιμής και σε όγκους. Το «χαρτί» μάλλον έχει μέλλον.

 

Διακρίνονται για το ανοδικό δυναμικό τους (με σημερινή άνοδο άνω του +1,50%, με αυξημένους όγκους συγκριτικά με χθες) : ΑΔΜΗΕ, ΛΑΜΔΑ, ΕΝΤΕΡ, ΙΚΤΙΝ, ΕΥΡΩΒ και ΓΕΚΤ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text