Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Amazon: Ο Μπέζος πούλησε μετοχές αξίας άνω των $2 δισ. για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα

Amazon: Ο Μπέζος πούλησε μετοχές αξίας άνω των $2 δισ. για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Amazon: Ο Μπέζος πούλησε μετοχές αξίας άνω των $2 δισ. για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πούλησε μετοχές αξίας περίπου 2,03 δισ. δολαρίων της εταιρείας του τις τελευταίες ημέρες, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις του αυτόν τον μήνα σε πάνω από 6 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Μπέζος πούλησε περίπου 12 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, με μέση τιμή 169,50 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν βάσει του σχεδίου συναλλαγών που τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο. Ο Μπέζος μπορεί να καταλήξει να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, σύμφωνα το ετήσιο report της εταιρείας προς τις ρυθμμιστικές αρχές.

Ο Μπέζος πούλησε περί τις 12 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 2 δισ. δολαρίων, μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας ενώ είχε πουλήσει άλλες 12 εκατομμύρια μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι πωλήσεις αυτού του μήνα σηματοδοτούν την πρώτη φορά που ο Μπέζος διαθέτει μετοχές της Amazon από τον Μάιο του 2021, τη χρονιά που παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon, αν και πέρυσι δώρισε περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές.

Τον Νοέμβριο, ο Μπέζος είπε ότι θα αφήσει το Σιάτλ και θα μετακομίσει στο Μαϊάμι, ούτως ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στην εταιρεία εξερεύνησης διαστήματος Blue Origin, καθώς και στην οικογένεια της μνηστής του Λόρεν Σάντσες. Η μετακόμιση του θα του εξοικονομήσει πιθανότατα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους επί των πωλήσεων μετοχών.

Ο Μπέζος είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 191,4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Οι συμμετοχές του στην Amazon έχουν πέσει στις 952,26 εκατομμύρια μετοχές από 976,25 εκατομμύρια μετοχές μετά τις πωλήσεις του τον Φεβρουάριο.

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text