Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σήμερα, Πέμπτη, 6/3/2024, παρατηρούμε στασιμότητα στα επίπεδα των 1430 μονάδων του ΓΔ

Σήμερα, Πέμπτη, 6/3/2024, παρατηρούμε στασιμότητα στα επίπεδα των 1430 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς η διήμερη μέχρις στιγμής στάση του ΓΔ στην περιοχή των 1430 μονάδων (αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ, στις 1432 μονάδες με μέτριο για την εποχή τζίρο 100 εκατ αναμενόμενων στο κλείσιμο) επιτρέπει στην αγορά να πάρει μια ανάσα μετά το ισχυρό ράλι του ΓΔ +11% από αρχές έτους ή +30% από χαμηλό Φθινοπώρου 2023, να ξεκουραστεί αυτή λιγάκι και να αποδεχθεί ότι τα παρόντα επίπεδα των 1430 μονάδων είναι λογικά και όχι υπεραγορασμένα και στην συνέχεια να μπορέσει ο ΓΔ να ανέβει προς τις 1500 μονάδες.

Θα αναθεωρήσουμε την παραπάνω αισιοδοξία μας μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει μια απότομη πτώση κάτω του middle axis των 1405 μονάδων (πυθμένας Β του γραφήματος) ή να το στρογγυλέψουμε κάτω των 1400 μονάδων, ενώ θα προχωρήσουμε σε συστημικές πωλήσεις αν ο ΓΔ σπάσει καθοδικά το κυλιόμενο στοπ λοςς του που τώρα βρίσκεται στις 1385 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ σήμερα θα πουλήσει όλες τις θέσεις του σε ΕΛΧΑ μειώνοντας την μετοχική του έκθεση από 95,5 σε 92,5% επί του κεφαλαίου του.

 

Μετοχές

 

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον μία μετοχή, ο ΙΚΤΙΝ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και μόνον μία, η ΕΛΧΑ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα σήμερα.

 

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα δίνει σήμερα η ΓΕΚΤ.

 

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση και καθοδικό χάσμα δίνει σήμερα η ΕΛΧΑ με μεγάλη πτώση -5,8% και μεγάλους όγκους 800 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Πιθανή αιτία είναι τα απογοητευτικά της αποτελέσματα 2023 που δημοσιεύτηκαν χθες.

 

ΜΥΤΙΛ και ΒΙΟΣΣΚ : και αυτές οι δυο μετοχές κινδυνεύουν να σπάσουν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις αλλά τα θεμελιακά τους είναι πιθανόν πολύ καλά.

 

Προσέχουμε αγοραστικά την ΤΕΝΕΡΓ με το ανοδικής διάθεσης γράφημά της.

 

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέα – υψηλού τριμήνου οι, ΟΠΤΙΜΑ με στροφέα τα 7,85 ευρώ, ΕΠΣ 10,7, ΑΡΑΙΤ 12,8, ΙΝΤΕΚ 6,7, ΜΠΕΛΑ 28, ΣΑΡ 0,75 και ΕΕΕ 29,35.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι , ΚΡΙ, ΑΛΦΑ και ΕΝΤΕΡ

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Η ενημέρωση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, θα γίνει αύριο το πρωί.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text