Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγο πριν την ΕΚΤ

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγο πριν την ΕΚΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγο πριν την ΕΚΤ

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται στις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην Φρανκφούρτη και στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και η ομιλία της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει απώλειες 0,24% στις 497,00 μονάδες, με τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και του λιανεμπορίου να υποχωρούν περίπου 1%, ενώ κέρδη 0,3% σημειώνει ο κλάδος της ασφάλισης. Ο δείκτης Eurostoxx 50 σημειώνει απώλειες 0,31% και διαμορφώνεται στις 4.900,09 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη βρίσκεται στις 17.631 μονάδες με πτώση 0,48%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,56% στις 7.910 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 0,32% στις 7.654 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο, που υποχωρεί κατά 0,48% στις 33.203 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, απώλειες 0,29% καταγράφει και ο ισπανικός IBEX 35 στην Μαδρίτη, ο οποίος διαμορφώνεται στις 10.167 μονάδες.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, οι αναλυτές αναμένουν πως η Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα ρεκόρ -όπως και στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις της-, παρά το γεγονός πως ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποκλιμακώνεται και η οικονομική δραστηριότητα εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, με την πλειοψηφία της αγοράς να αναμένει τις πρώτες μειώσεις από τον προσεχή Ιούνιο.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Απώλειες άνω του 1% σε Τόκυο και Χονγκ Κονγκ

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, στον απόηχο των νέων διαβεβαιώσεων του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ πως δεν θα υπάρξει καμία βιασύνη για τις πρώτες μειώσεις επιτοκίων από την Fed θα αργήσουν ακόμα να συμβούν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο υποχώρησε από τα ιστορικά του υψηλά, καταγράφοντας την Πέμπτη απώλειες 1,23% στις 39.598 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI έχασε 1,27% και διαμορφώθηκε στις 16.229 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη Shanghai να κλείνει στις 3.027 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,41% και τον δείκτη Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 1,27% στις 9.267 μονάδες, παρά την αύξηση των δολαριακών εξαγωγών κατά 7,1% τους πρώτους δύο μήνες του 2024.

Στον αντίποδα, με άνοδο 0,23% στις 2.647 μονάδες έκλεισε ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με μικρά κέρδη 0,39% και διαμορφώθηκε στις 7.763 μονάδες.

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text