Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | EFA Group-Theon: Σχέδιο για εισαγωγή στο ΧΑ και νέες εξαγορές

EFA Group-Theon: Σχέδιο για εισαγωγή στο ΧΑ και νέες εξαγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
EFA Group-Theon: Σχέδιο για εισαγωγή στο ΧΑ και νέες εξαγορές

Βλέψεις για εισαγωγή στο ελληνικό χρηματιστήριο μέρος των δραστηριοτήτων του EFA group διαθέτει ο επικεφαλής του ομίλου κ. Κ.Χατζημηνάς, όπως ανάφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΕΥ, κατά την οποία βραβεύθηκε ως Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας για το 2023 στο πλαίσιο του σχετικού θεσμού.

Μετά την πρόσφατη εισαγωγή της θυγατρικής ΤHEON στο Euronext στο Άμστερνταμ απ’ όπου άντλησε 150 εκατ. ευρώ, ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου συστημάτων αμυντικής βιομηχανίας (drones, συστήματα νυχτερινής όρασης, θερμικής απιεκόνισης κ.τλ.) ανάφερε πως σε ορίζοντα 12-18 μηνών θα επιδιώξει ένα νέο IPO αυτή τη φορά στην ελληνική αγορά για την άντληση επιπλέον κεφαλαίων.

Σημειώνεται πως η Theon αποτελεί το 60% του EFA Group, το οποίο σε ενοποιημένη βάση εμφάνισε το 2023 κύκλο εργασιών της τάξης των 310 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται ανάπτυξη άνω του 30% για το 2024. Από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ των αντληθέντων κεφαλαίων αναμένεται να κατευθυνθούν σε εξαγορές εταιρειών σε Γερμανία και ΗΠΑ, όπως ανάφερε ο κ. Χατζημηνάς.

Ο ελληνικός όμιλος διατηρεί έως σήμερα το 95% της παραγωγής του στην Ελλάδα, ενώ ο κύριος όγκος του κύκλου εργασιών 98% προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού. Ο όμιλος, με δύο παραγωγικές βάσεις στο Κορωπί, αλλά και εγκαταστάσεις συμπαραγωγής σε Γερμανία και ΗΠΑ, έχει εκτεταμένη διεθνή παρουσία επί ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά και στις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σιγκαπούρη, κάνει εξαγωγές σε 68 χώρες, ενώ διατηρεί δραστηριότητες και στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text