Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Morgan Stanley: Στοχεύει σε 1 δισ. δολ. σε στοιχήματα για την πράσινη μετάβαση

Morgan Stanley: Στοχεύει σε 1 δισ. δολ. σε στοιχήματα για την πράσινη μετάβαση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Morgan Stanley: Στοχεύει σε 1 δισ. δολ. σε στοιχήματα για την πράσινη μετάβαση

Τουλάχιστον ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια σχεδιάζει να συγκεντρώσει ο κλάδος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Morgan Stanley για ένα νέο ταμείο αφιερωμένο στα στοιχήματα ενεργειακής μετάβασης, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Οι εν λόγω πηγές, που δεν κατονομάζονται, αναφέρουν ότι το επενδυτικό όχημα, το οποίο θα εποπτεύεται από την ομάδα υποδομής της Morgan Stanley Investment Management, θα επιδιώξει να προσφέρει αποδόσεις παρόμοιες με τις ιδιωτικές μετοχές.

Εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αυξημένο ενδιαφέρον

Οι εταιρείες σε όλη τη Wall Street προσπαθούν όλο και περισσότερο να στηρίξουν εταιρείες που στοχεύουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, εν μέρει λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επενδυτών για τον κλάδο.

Η TPG Inc. προσέλαβε πρόσφατα τον Scott Lebovitz, συνεπικεφαλής υποδομής της Goldman Sachs Group Inc., για να επιβλέπει τη δημιουργία της επιχείρησης υποδομής μετάβασης στο Rise Climate της TPG. Πέρυσι, η KKR & Co. χρησιμοποίησε έναν άλλο εταίρο της Goldman για να ηγηθεί μιας στρατηγικής για το κλίμα στο πλαίσιο των υποδομών της.

Τον Φεβρουάριο, η Brookfield Asset Management δήλωσε ότι συγκέντρωσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο κλείσιμο του δεύτερου παγκόσμιου ταμείου μετάβασης.

Τεχνητή νοημοσύνη

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η επενδυτική τράπεζα προήγαγε ένα στέλεχος τεχνολογίας στο τμήμα διαχείρισης πλούτου της προκειμένου να γίνει ο πρώτος επικεφαλής της τράπεζας για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) σε όλη την εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα αναβαθμίζει τον Τζέφ ΜακΜιλαν , έναν βετεράνο της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη, για να βοηθήσει στην καθοδήγηση της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρη την εταιρεία, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που εστάλη την Πέμπτη.

«Στο νέο του ρόλο, ο Jeff θα συντονίζει όλη την εταιρεία για να διασφαλίσει ότι έχουμε την κατάλληλη στρατηγική και διακυβέρνηση για την τεχνητή νοημοσύνη.

Με τον τρόπο αυτό, θα συνεργαστεί με τις επιχειρηματικές μονάδες και τους τομείς υποδομής για τον εντοπισμό και την ιεράρχηση των ευκαιριών ΤΝ, θα βοηθήσει στην τοποθέτηση της εταιρείας στη ροή της ανάπτυξης ΤΝ σε ολόκληρο τον κλάδο και θα διασφαλίσει ότι η Morgan Stanley θα συνεχίσει να είναι ένας αξιοσέβαστος καινοτόμος φορέας στον τομέα της ΤΝ», αναφέρεται στο υπόμνημα .

Η κίνηση αυτή δείχνει την αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η οποία προκλήθηκε από την αλματώδη άνοδο των εργαλείων γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text