Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οι εφοπλιστές που επενδύουν στην Q&R - Οι νέες προσθήκες

Οι εφοπλιστές που επενδύουν στην Q&R - Οι νέες προσθήκες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι εφοπλιστές που επενδύουν στην Q&R - Οι νέες προσθήκες

Την ψήφο εμπιστοσύνης από γνωστά ονόματα του εφοπλιστικού κόσμου απολαμβάνει το τελευταίο διάστημα η Q&R (Quality & Reliability), η οποία δεν έχει μόνο καταφέρει να γυρίσει σε θετικό το πρόσημο των οικονομικών επιδόσεων αλλά παράλληλα να τεθεί στο επενδυτικό στόχαστρο επιχειρηματιών που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται στην ναυτιλία. Η αρχή έγινε όταν τον περασμένο  Φεβρουάριο η Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη, σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη,  απέκτησε μερίδιο 32% στον εισηγμένο όμιλο πληροφορικής, κίνηση που την κατέστησε βασικό μέτοχο της εταιρείας.

Η είσοδος Γκότση και το έντονο ενδιαφέρον

Στη συνέχεια, την περασμένη Παρασκευή πέρασε πακέτο μετοχών ύψους 5% στα χέρια του εφοπλιστή Ηλία Γκότση, ιδιοκτήτη της  Eurotankers ενώ οι νέες προσθήκες στο μετοχολόγιο της Q&R δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Επισημαίνεται ότι το ποσοστό που έλαβε κ. Γκότσης προήλθε από το μερίδιο συμμετοχής 7% που κατείχε, μέχρι πρότινος, ο Γιώργος Ρουμελιώτης, όπως διευκρινίζουν στο Capital.gr πηγές με γνώση επί του θέματος. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το ποσοστό του κ. Ρουμελιώτη μειώνεται σε 2,022% ενώ η Lovatia Holdings και ο διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Πασχαλάκης συνεχίζουν να διατηρούν μερίδιο συμμετοχής 11,26% και 8,77% αντίστοιχα.

Αυτή η εικόνα, ωστόσο, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να αλλάξει καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από άλλα ονόματα του εφοπλιστικού κλάδου για να εισέλθουν στην Q&R. "Μάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για έναν αλλά για περισσότερους επενδυτές αποκλειστικά από τον κόσμο του εφοπλισμού, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ρίξουν αγκυροβόλι στην Q&R", σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο Capital.gr. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί, χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώνεται επίσημα, είναι και αυτά του εφοπλιστικού διδύμου των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη ενώ η πρόσφατη είσοδο του Ηλία Γκότση, ο οποίος συνδέεται επιχειρηματικά με τους δύο άνδρες (θυμίζουμε ότι συμμετέχει στην Intrakat), αποτέλεσε έρεισμα για να φουντώσουν περαιτέρω οι φήμες.

Τι βλέπουν οι εφοπλιστές

Η κινητικότητα που παρατηρείται στην Q&R οδηγεί εύλογα στο ερώτημα τι βλέπουν στην εταιρεία, η οποία μέχρι και πριν από λίγα χρόνια αναζητούσε το βηματισμό της στον κλάδο της πληροφορικής. Σήμερα, ωστόσο, φαίνεται να έχει αφήσει πίσω το αδύναμο παρελθόν, συμμετέχοντας σε μια σειρά από έργα ψηφιοποίησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες, που έχουν δημιουργήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

"Οι σημαντικές προοπτικές που εμφανίζει η εταιρεία καθώς και το δυναμικό πλάνο ανάπτυξης, που έχει ανακοινώσει για τα επόμενα χρόνια λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους εν δυνάμει επενδυτές", υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.  Στόχος του πλειοψηφικού σχήματος που θα προκύψει, είναι η μετατροπή της Q&R σε ένα μεγάλο παίκτη στον κλάδο της πληροφορικής, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τόσο τα μεγάλα επερχόμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και ενδεχομένως κάποιες ευκαιρίες επέκτασης στο εξωτερικό.

Θυμίζουμε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων της Q&R στις αρχές του 2024 υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ με περίοδο εκτέλεσης την επόμενη τριετία. Η εισηγμένη έχει αναλάβει να υλοποιήσει σε κοινοπραξία με άλλες εταιρείες από το χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού όπως είναι η "Ψηφιοποίηση του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών", το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με την Cosmote ενώ πρόκειται για σύμβαση αξίας 24,58 εκατ. ευρώ, συν ΦΠΑ. Άλλα έργα στα οποία συμμετέχει είναι το "Νέο Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων, Ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του Μητρώου Πολιτών" και η "Ψηφιοποίηση αρχείου υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο".

Ματίνα Χαρκοφτάκη

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text