Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Βρεττού: «Η νέα τράπεζα μετά τη συνένωση Attica Bank – Παγκρήτιας θα είναι η μοναδική χωρίς DTC»

Βρεττού: «Η νέα τράπεζα μετά τη συνένωση Attica Bank – Παγκρήτιας θα είναι η μοναδική χωρίς DTC»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βρεττού: «Η νέα τράπεζα μετά τη συνένωση Attica Bank – Παγκρήτιας θα είναι η μοναδική χωρίς DTC»

Στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα φέρει η νέα τράπεζα, η οποία θα προκύψει μετά τη συνένωση των Attica Bank – Παγκρήτιας, εστίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της πρώτης, κυρία Ελένη Βρεττού, χαρακτηρίζοντας ως μεγαλόπνοο το σχέδιο για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα.

«Attica Bank και Παγκρήτια Τράπεζα είναι σήμερα δύο ίδιου μεγέθους τράπεζες. Μετά τη συνένωση, ωστόσο, θα παραμείνουν μικρότερες, με τη νέα τράπεζα να είναι η μοναδική που δεν θα έχει αναβαλλόμενη φορολογία (DTC), σχολίασε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, προσθέτοντας πως θα πρόκειται για μία καθαρή τράπεζα, με χαμηλότερο δείκτη NPE, αλλά αυστηρά κριτήρια όσον αφορά στη χορήγηση δανείων.

Το 2023, άλλωστε, η Αττικής εμφάνισε θετική πιστωτική επέκταση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ το α’ τρίμηνο του 2024 η τράπεζα εμφανίζει θετική ροή, ύψους 160 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικής στο σύνολο του συστήματος (-1,9 δισ. ευρώ τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους).

Σύμφωνα με την ίδια, αν και είναι δύσκολο να οριστεί ποιος είναι ο σωστός αριθμός των τραπεζών που πρέπει να λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι βέβαιο πως δεν μπορούν να είναι μόνο τέσσερις. «Ο κλάδος χρειάζεται να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Αυτό που είδαμε από την πολύ επιτυχημένη πορεία της Optima Bank είναι ότι υπήρχε ανάγκη για επιπλέον τράπεζα. Υπάρχει ανάγκη για ακόμη μία τράπεζα», σημείωσε.

Αναφερόμενη στη σχέση τράπεζα – πελάτη, η κυρία Βρεττού έκανε λόγο για σχέση πίστης. «Εμείς στοχεύουμε στη δημιουργία μιας ανθρώπινης στην εξυπηρέτηση τράπεζας που θα στηρίζει τον πελάτη, ανεξάρτητα από το μέγεθός του. Αρκεί να πληροί τα κριτήρια, ακόμη κι αν βρέθηκε εν μέσω της οικονομικής κρίσης για κάποιους λόγους στην αντίπερα όχθη του ποταμού. Αυτή τη στιγμή το 50% βρίσκεται σε κάποιον servicer. Αυτό το στίγμα πρέπει να φύγει», κατέληξε.

Αγγελική Βελεσιώτη

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text