Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Πληθωρισμός ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί αναμένουν να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα τα επόμενα χρόνια

Πληθωρισμός ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί αναμένουν να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα τα επόμενα χρόνια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πληθωρισμός ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί αναμένουν να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα τα επόμενα χρόνια

Υψηλό πληθωρισμό και ακόμα υψηλότερες τιμές κατοικιών αναμένουν οι Αμερικανοί τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την Έρευνα για τις Προσδοκίες των Καταναλωτών  οι ερωτηθέντες προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί με ρυθμό 3,3% σε ετήσια βάση από 3% του Μαρτίου, ενώ ο πληθωρισμός σε τρία χρόνια από τώρα φαίνεται να μετριάζεται στο 2,8% από 2,9 τον προηγούμενο μήνα.

Ο στόχος της Fed για τον πληθωρισμό είναι 2% και ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της κεντρικής τράπεζας, διαμορφώθηκε ανοδικά σε  2,7% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, από 2,5% τον Φεβρουάριο.

Τα νοικοκυριά ανησυχούν για τα οικονομικά τους

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν επίσης ότι ανέμεναν υψηλές πιέσεις τιμών κάθε χρόνο από τώρα σε όλες τις μετρούμενες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των ενοικίων, των τροφίμων, της βενζίνης και του ιατρικού κόστους. Η αύξηση των τιμών των κατοικιών ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022, με αύξηση 3,3% από το 3% που επικράτησε τους προηγούμενους επτά μήνες.

Επιπλέον αναμένουν ότι θα έχουν χαμηλότερα έσοδα και υψηλότερες δαπάνες. Τα νοικοκυριά να ανησυχούν περισσότερο για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, παρόλο που ήταν πιο αισιόδοξα για την πρόσβασή τους σε πίστωση. Η έρευνα βρήκε επίσης μικτές απόψεις για την αγορά εργασίας, με το χαμηλότερο επίπεδο των ερωτηθέντων να λένε ότι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά εάν έχανε μια από τον Απρίλιο του 2021.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιχειρεί  να κατανοήσει τις απροσδόκητα επίμονες πληθωριστικές πιέσεις από την αρχή του έτους. Αυτό το τοπίο περιπλέκει την προσδοκία των αξιωματούχων ότι θα είναι σε θέση να μειώσουν τα επιτόκια φέτος.

Πηγή: ot.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text