Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 15/5/24) πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής το ορόσημο των 1500 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 15/5/24) πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής το ορόσημο των 1500 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικότατη είναι η σημερινή συνεδρίαση για τους longs καθώς ο ΓΔ με σχετικά μεγάλη άνοδο +1,34% (στις 1391 μονάδες, στις 4.25 μμ), με μέτριο για την εποχή τζίρο (120 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) και με νέα υψηλά έτους από αρκετούς ευρωδείκτες, πετυχαίνει νέο υψηλό έτους πλησιάζοντας παρά 8,5 μονάδες ή περίπου 0,5% το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 1500 μονάδων το οποίο αν κατακτήσει θα αποκτήσει το δικαίωμα, λόγω ορμής, να έχει βλέψεις και για τις 1600 μονάδες.

 

Ωστόσο, η αγορά τείνει να καταστεί υπεραγορασμένη καθώς ο ΓΔ έχει ανυψωθεί κατά +10% πάνω από το προ μηνός χαμηλό των 1358 μονάδων ή κατά +15% πάνω από την τιμή του στις 30-12-23.

 

Συνεπώς, δεν θα μας ενοχλήσει καθόλου μια διόρθωση στα παρόντα επίπεδα αρκεί αυτή η διόρθωση να είναι ήπια ή μέσα σε στενή ζώνη ανάπαυλας.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ είναι ήδη ¨αγορασμένο¨ (96,5% σε μετοχές) και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Δεν είναι λίγες αυτή τη στιγμή οι πτωτικές μετοχές, είναι περίπου το 25% του συνόλου, καθώς η άνοδος του ΓΔ οφείλεται και σε μερικά blue chips (ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ και κυρίως στην  ΕΤΕ που έχει την μεγαλύτερη στάθμιση από όλες τις μετοχές στον ΓΔ) ενώ 7 μετοχές, οι ΛΑΒΙ, ΠΕΡΦ, ΑΒΑΞ, ΠΡΕΜΙΑ, ΣΕΝΕΡ, ΜΠΕΛΑ, ΑΛΜΥ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΛΑΒΙ που ξεπερνά το υψηλό Φεβρουαρίου με μεγάλη ημερήσια άνοδο +6,2% και τεράστιους όγκους 1,2 εκατ τεμαχίων.

 

Σήματα αγορών δίνει σήμερα μόνον η ΛΑΒΙ.

 

Ξεχωρίζουμε ιδιαίτερα σήμερα τα ΕΛΠΕ που σημειώνουν καλή άνοδο +1,4% με μεγάλους όγκους 330 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής χωρίς να έχουν απομακρυνθεί από τον προχθές διασπασθένα στροφέα των 8,55 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,8).

 

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – αντίστασης τριμήνου οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ με στροφέα τα 16,9, ΚΟΥΕΣ 6,2, ΕΛΛΑΚΤ 2,77.

 

Συσσωρεύονται σήμερα (σημειώνουν άνοδο άνω του +1,5% με μεγάλους όγκους) οι, ΛΑΒΙ, ΑΒΑΞ, ΠΕΡΦ, ΠΡΕΜΙΑ, ΣΕΝΕΡ, ΚΡΙ και ΕΛΠΕ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text