Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα , Παρ, 14/2/2020, έχει ο ΓΔ την δύναμη να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Ούτε σήμερα , Παρ, 14/2/2020, έχει ο ΓΔ την δύναμη να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μέτρια χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε (3.20 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ περιοριζόμενος σε μια ανεπαίσθητη άνοδο +0,20% (στις 921 μονάδες) και με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο χωρίς τα πακέτα της ΕΥΡΩΒ) αδυνατεί να ακολουθήσει τους Δείκτες ωρίμων αγορών που κατά τις τελευταίες μέρες σημειώνουν νέα υψηλά έτους.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να μην μπορεί να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή Ε των 921 μονάδων διατηρώντας την εύθραυστη θέση του στο κάτω μισό του δίμηνου οριζόντιου καναλιού ΤΡ των 900 έως 950 μονάδων.

Εμείς θα ανακουφισθούμε από την άβολη θέση που βρισκόμαστε αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τον μέσον άξονα των 925 μονάδων του αναφερθέντος καναλιού…γεγονός όχι ιδιαίτερα δύσκολο.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Θα προχωρήσουμε σε αγορές αν ο ίδιος δείκτης σημειώσει μια ισχυρή ημερήσια άνοδο άνω του +1,50% και θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις αν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά το έγκυρο επίπεδο στήριξης των 900 μονάδων.

Μετοχές

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα μεταβολή πέραν του ±3% ενώ τα 2/3 των μετοχών κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι και πάλι σήμερα η ΑΔΜΗΕ που σημειώνει νέα υψηλά έτους με μεγάλη άνοδο κοντά στο +3% και μεγάλο τζίρο κοντά στοπ 1,5 εκατ ευρώ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξη.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι , ΚΡΙ, ΦΡΛΚ και ΟΛΥΜΠ και αντίθετα, τείνουν να δώσουν τα αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΠΛΑΘ, ΜΥΤΙΛ και ΟΛΠ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓ και ΕΕΕ.

ΕΥΡΩΒ : πακέτα αξίας περίπου 60 εκατ διασταυρώνονται στο περίπου 0,80 του ευρώ που υποτίθεται ότι θα μπορεί να λειτουργήσει σαν στήριξη της μετοχής (σημείο αγοράς της μετοχής, αν και οι trend followers σπάνια αγοράζουν επάνω σε στηρίξεις προτιμώντας να αγοράζουν επάνω σε αντιστάσεις).

Ο ΜΥΤΙΛ σέρνεται επίμονα στην στήριξη των 8,20 ευρώ κινδυνεύοντας να την διασπάσει καθοδικά. Ομοίως ο ΟΛΠ στη στήριξη των 21,30.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text