Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Παρ, 11/9/2020) σε θέση πολιορκίας του υψηλού 20 ημερών

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Παρ, 11/9/2020) σε θέση πολιορκίας του υψηλού 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αρκετά καλή είναι η σημερινή συνεδρίαση αλλά δεν μας ενθουσιάζει καθώς, τόσο το ποσοστό ανόδου του ΓΔ (+0,25%, στις 639 μονάδες, στις 4.10 μμ), όσο και ο τζίρος (28 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνουν μεγάλη διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα των συμμετεχόντων στο ΧΑ.

Ωστόσο, διατηρούμε τις ελπίδες μας για ανοδική διάσπαση του άνω ορίου των 646 μονάδων του σχεδόν δίμηνου οριζόντιου καναλιού αναμονής των 646-615 μονάδων ώστε να προχωρήσουμε σε επαναγορές. Προς το παρόν περιμένουμε, επιθεωρώντας και τα νώτα μας (τις στηρίξεις των 627 και 625 μονάδων).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) καθώς φαίνεται δύσκολο για τον ΓΔ να κλείσει πάνω από την σηματοδότρια αγορών των 626 μονάδων (απαιτείται άνοδος άνω του +1,40% από το χθεσινό κλείσιμο) με τζίρο άνω των 40 εκατ.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν με τις καθοδικές ενώ μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΑΛΜΥ και ΦΡΙΓΟ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα :
-Η ΟΤΟΕΛ ναι μεν σημειώνει μεγάλη άνοδο +6%  αλλά με μικρόν όγκο, 45 χιλ τεμαχίων κοντά στα χαμηλά έτους.  
-Η καμπύλη τιμών της ΓΕΚΤ (αυτή τη στιγμή +1,41%) αρχίζει να παίρνει και πάλι bullish όψη καθώς απομακρύνεται από το χαμηλό διμήνου και πλησιάζει το υψηλό ιδίου διαστήματος.
-Ο ΜΥΤΙΛ μετά το χθεσινό τίναγμα +6% με 600.000 τεμάχια σήμερα παγιώνει την θέση του κοντά στα 8,70 ευρώ, μακριά από τον πυθμένα Μαρτίου των 5 ευρώ και κοντύτερα στα προ-κορονοιού 10 ευρώ.
-Ομοίως η ΔΕΗ (-0,21%) βαστά τα ύψη της μετά το πρόσφατο ράλι της.
-ΤΕΝΕΡΓ (+0,15%) , δεν συνεχίζει το χθεσινό sell off αλλά ούτε και τολμά μια αξιοπρεπή ανοδική αντίδραση. Αναμονή λοιπόν.
-ΕΥΔΑΠ, νέες διανομές λαμβάνουν χώρα σήμερα (-1,30% με 150 χιλ τεμάχια).
-Η ΕΧΑΕ προσπαθεί με καλή άνοδο +1,80% και καλό όγκο 170 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής να πραγματοποιήσει ανοδική αναστροφή. Είναι νωρίς για να αποφανθούμε αν θα πετύχει ή όχι.
-Οι ΕΛΠΕ και ΜΟΗ διασπούν σήμερα καθοδικά αλλά με ήπιο τρόπο, μικρή πτώση τιμής με μικρούς όγκους, τις στηρίξεις τους. Τα εξαμηνιαία αποτελέσματά τους ήταν απογοητευτικά.
-Οι δύο losers ΙΚΤΙΝ και ΦΡΙΓΟ, σε νέα χαμηλά έτους σήμερα.
-Τέλος, οι τράπεζες (ΔΤΡ σήμερα -0,30%) δεν εννοούν να ξεφύγουν από την φετινή κακοτυχία τους. Ο ΔΤΡ βρίσκεται ακόμη στις 330 μονάδες, κοντά στο χαμηλό Μάρτη των 270 μοάδων και μακριά από τις προ κορονοιού 900 μονάδες.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text