Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σύντομο σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου. : Δεν πρόλαβε ο ΓΔ να ανακτήσει τις 800 μονάδες και σήμερα, Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, δέχθηκε την αναμενόμενη ισχυρή διόρθωση

Σύντομο σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου. : Δεν πρόλαβε ο ΓΔ να ανακτήσει τις 800 μονάδες και σήμερα, Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, δέχθηκε την αναμενόμενη ισχυρή διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας εξέπληξε η σημερινή ισχυρή διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κλείνει στις 774 μονάδες (-2,72%) με μεγάλους τζίρους (108 εκατ) ενώ στην Ευρώπη σημειώνονται πολύ μικρότερες πτώσεις εν μέσω στα υψηλά ευρισκόμενες οριζόντιων ανάπαυλων.

Θα ανησυχήσουμε, βάσει της κλασσικής υπόθεσης των ποσοστιαίων retracements, αν ο ΓΔ χάσει το 33% του 40ήμερου συμπαγούς ράλι κλείνοντας κάτω των περίπου 700 μονάδων. Όμως, είναι απίθανο να βυθιστεί «σούμπιτος» στις 700 μονάδες (-13%), το πιο πιθανό είναι να εμφανισθεί στο μεταξύ μια ανοδική αντίδραση στην ανοδική στροφή (ή πυθμένα) της οποίας, εμείς θα τοποθετήσουμε το συστημικό stop loss μας (αρκεί αυτός ο πυθμένας να αποτελεί και χαμηλό 15-20 ημερών του ΓΔ).

 

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 11/12/20

Το κατά 97% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

 

Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές, οι ΠΡΟΦ, ΟΠΑΠ, ΑΛΜΥ, ΕΕΕ και ΜΥΤΙΛ, από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, έκλεισαν σήμερα θετικά ενώ από τις πτωτικές οι περίπου μισές υπέστησαν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -10%.

Όπως ήταν λογικό, χτυπήθηκαν σήμερα πολύ άσχημα με μεγάλες πτώσεις οι τραπεζικές με τον ΔΤΡ να κλείνει με απώλειες -8% (στις 471 μονάδες) κάνοντας τον μισό τζίρο της αγοράς.

Διανομές (μεγάλες πτώσεις με μεγάλους όγκους) υπέστησαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές συν τις, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΦΡΛΚ και ΙΝΤΚΑ. Αυτές οι μετοχές είναι πιθανόν να συνεχίσουν την πτώση τους κατά τις επόμενες συνεδριάσεις.

Η μόνη μετοχή που σήμερα πήγε κόντρα στο ρεύμα ήταν η ΠΡΟΦ (+2,48% με μεγάλους για αυτήν όγκους 44 χιλ τεμαχίων) και η οποία, όπως έδειξε η σημερινή δύναμή της, είναι πιθανόν να κλείσει την φετινή χρονιά σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

 

Θα επανέλθουμε αύριο με μετασυνεδριακό σχόλιο.

 

 

Έκπτωση € 20,00 στην ετήσια συνδρομή!
(€ 95,00 αντί € 115,00)
Η προσφορά λήγει το βράδυ της 11/12/2020
Αν είστε ήδη συνδρομητές, μπορείτε να
αγοράσετε τη συνδρομή και το 12μηνο, θα
προστεθεί και θα ξεκινήσει, μετά το
τέλος της παρούσας συνδρομής!
(εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text