Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Δρομέας: Συμβάσεις 27 εκατ. ευρώ με ΕΕ και γερμανικό στρατό - «Τρέχει» με 300% το e-shop

Δρομέας: Συμβάσεις 27 εκατ. ευρώ με ΕΕ και γερμανικό στρατό - «Τρέχει» με 300% το e-shop

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δρομέας: Συμβάσεις 27 εκατ. ευρώ με ΕΕ και γερμανικό στρατό - «Τρέχει» με 300% το e-shop

Συμβάσεις ύψους 27 εκατ.ευρώ έχει συνάψει η Δρομέας μέχρι σήμερα, με φορείς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον γερμανικό στρατό. Την ίδια στιγμή η εισηγμένη σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς αυτό αναπτύσσεται ταχύτατα με 300%.

Όπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας «ο κύκλος εργασιών από το e-shop έχει εκτοξευθεί κατά 300% και παρά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων συνεχίζει να καταγράφει ανοδική τάση», ενώ παρατηρούν πως «οι Έλληνες καταναλωτές έμαθαν να χρησιμοποιούν το internet για τις παραγγελίες τους εξαιτίας της πανδημικής κρίσης». Η συνεισφορά του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια των lockdowns στήριξε σημαντικά τον τζίρο της εισηγμένης, ενώ προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της παρουσίας της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δρομολογούνται σημαντικές επενδύσεις.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία έχει υπογράψει ήδη συμβάσεις ύψους 27 εκατ.ευρώ με το γερμανικό στρατό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας είναι αποκλειστικός προμηθευτής ειδών γραφείου. Η πιο πρόσφατη παραγγελία που έλαβε είναι από το γερμανικό στρατό, ύψους 5 εκατ.ευρώ και η οποία θα εκτελεστεί εντός του επόμενου έτους. Η παραγωγή της εισηγμένης είναι καθετοποιημένη, με πέντε ανεξάρτητες εξειδικευμένες μονάδες παραγωγής, εγκατεστημένες στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών, σε ενιαίο οικόπεδο 115.000 τ.μ.

Έχει παρουσία στη Γερμανία, στη Μέση Ανατολή, στο Βέλγιο, στη Ρουμανία και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες χώρες.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της Δρομέας στο οκτάμηνο, η εισηγμένη καταγράφει αυξημένες πωλήσεις συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κάτι που οφείλεται στο γεγονός πως οι επιπτώσεις της πανδμημικής κρίσης έχουν υποχωρήσει και το λιανεμπόριο έχει ανακάμψει. Η εισηγμένη αντιμετώπισε επιτυχώς προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ απορρόφησε τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, ένα διεθνές φαινόμενο που οφείλεται –και- στην αύξηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων.

Κατά το 2020 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις με στόχο τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της εταιρείας οι οποίες σε αξία ξεπέρασαν το 1,5εκατ.ευρώ. Συγκεκριμένα η μονάδα εξοπλίστηκε με νέα μηχανή κοπής laser υψηλής ακρίβειας και ταχύτητας με δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας αφού συνοδεύεται από αυτοματισμούς τροφοδοσίας. Ο εξοπλισμός αυτός βελτιώνει σημαντικά την παραγωγικότητα του εργοστασίου επεξεργασίας του μετάλλου τόσο με την ταχύτητα ολοκλήρωσης των εργασιών σε σύγκριση με τον παλαιότερο εξοπλισμό όσο και με τις δυνατότητες κοπής που είναι οι πλέον εξελιγμένες.

Παράλληλα υλοποιήθηκε πρόγραμμα επένδυσης που εντάχθηκε στη δράση «Ποιοτικός εκσυγχρονισμός» του ΕΣΠΑ με επιχορήγηση σε ποσοστό 50% όπου εντάχθηκε η αγορά νέου μηχανήματος κάμψης σωλήνων καθώς και νέου συγκροτήματος ηλεκτροστατικής βαφής. Ο εκσυγχρονισμός απαραίτητος για την επικαιροποίηση των τεράστιων παγιοποιήσεων της μονάδας είναι αυτός που οδηγεί στην αυξημένη δυνατότητα της εταιρείας να αναλαμβάνει έργα με απαιτητικούς όρους στο εξωτερικό που αποτέλεσε και τη διέξοδο από την ζοφερή ελληνική πραγματικότητα καθ’ όλη της διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

 

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Πηγή: liberal.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text