Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Εξαιρετική παραμένει η κατάσταση της αγοράς

Εξαιρετική παραμένει η κατάσταση της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά εμφανίζει μια δυσκολία στην υπέρβαση των 1.100 μονάδων, όμως αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό, στην παρούσα φάση. Η δυσκολία αυτή, σύντομα θα ξεπεραστεί.

Οι επόμενες υπερβάσεις των “εκατοντάδων μονάδων”, θα είναι πιο εύκολες. Δείτε το διάγραμμα των τελευταίων 52 εβδομάδων, εδώ.

 

Η δυσκολία αυτής της φάσης, έχει να κάνει και με την αστάθεια των μεγάλων διεθνών αγορών. Όμως, συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι, η διαφορά στην πορεία του ελληνικού Γενικού Δείκτη, σε σχέση με τους μεγάλους διεθνείς δείκτες, θα συνεχίσει να βαίνει υπέρ του δείκτη της Αθήνας (εδώ).

 

Η πτώση της αξίας συναλλαγών στα € 80 εκατομμύρια, ήταν κάτι που δε μας άρεσε. Βέβαια, στο σύνολο του έτους, η εξέλιξη των συναλλαγών είναι σαφώς ανώτερη από τα προηγούμενα χρόνια (εδώ). Όμως, επιμένουμε ότι, η αξία συναλλαγών θα πρέπει να παραμένει πάνω από τα € 100 εκατομμύρια.

 

Στην αγορά, συνεχίζεται η “αλλαγή επιπέδου” των τιμών και η σταδιακή προσαρμογή στη νέα κατάσταση. Ενώ, ως βασική αιτία ανόδου των μετοχών παραμένει η πορεία των οικονομικών μεγεθών κατά το 2022 και οι προβλέψεις για το 2023, σιγά σιγά, αρχίζει να λειτουργεί και η λογική του “ποιές έχουν μείνει πίσω”.

Από τις μετοχές που παρακολουθούμε, εδώ και μέρες διακρίνουμε το Ιατρικό Αθηνών. Δημοσιεύουμε σήμερα άρθρο με επισκόπηση της πορεία της εταιρίας, ενώ κάνουμε και μία σύντομη αναδρομή στις ένδοξες μέρες της δεκαετίας του 1990. Επιμένουμε ότι, πολλές εταιρίες οι οποίες δεν έχουν υποστεί σοβαρή αλλοίωση της φυσιογνωμίας τους κατά τα χρόνια της κρίσης, θα “θυμηθούν” την παλαιότερη “ένδοξη” συμπεριφορά τους. Δείτε εδώ.

Δυστυχώς, ενώ το άρθρο αυτό ήταν έτοιμο εδώ και τρεις μέρες, δε το δημοσιεύσαμε. Έτσι, χάσαμε τη σημερινή θεαματική άνοδο της μετοχής (+4,78% στο 1,755). Όμως, μην ανησυχείτε. Τα στοιχεία της εταιρίας βελτιώνονται, έτσι ώστε, αν η αγορά κινηθεί ανοδικά, η συγκεκριμένη μετοχή θα μπορούσε να κινηθεί περισσότερο δυναμικά από το Γενικό Δείκτη.

 

Επίσης, θέλουμε να επανέλθουμε στη μετοχή της Fourlis, η οποία προσεγγίζει πλέον τα € 4,00. Εκτιμούμε ότι το 2023 θα είναι ένα από τα καλύτερα χρόνια για την εταιρία. Το 2024, επίσης θα είναι ένα πολύ καλό έτος. Η μετοχή, στα παρόντα επίπεδα είναι φθηνή. Την έχουμε στο εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιό μας και έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα συνεχίσει να αποδίδει θετικότερα από το Γενικό Δείκτη.

 

Η εξέλιξη της ΜΟΤΟ, μας δείχνει το πως κινείται μια μετοχή μετά από μία μεγάλη και απρόσμενη άνοδο. Με έντονες διακυμάνσεις προσαρμογής. Εκτιμούμε ότι το πρώτο επίπεδο προσαρμογής, θα είναι μεταξύ του € 2,80 έως € 2,85. Μέχρις ότου αποχωρήσουν οι “περαστικοί” και υπάρξει και πάλι συζήτηση για τα αποτελέσματά της.

 

Θα επανέλθουμε με νεότερα, αύριο. Απόψε, είναι βράδυ Τσικνοπέμπτης. Καλά να περάσετε!



 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text