Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ανακοίνωση του κ. Powell για διατήρηση των επιτοκίων σταθερών, κατά την προσεχή συνεδρίαση της FED

Ανακοίνωση του κ. Powell για διατήρηση των επιτοκίων σταθερών, κατά την προσεχή συνεδρίαση της FED

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στις 7:10 μμ, περίπου, η Wall Street Journal, δημοσίευσε σχόλιο του προέδρου της FED, κ. Powell, ο οποίος, σε ομιλία του, ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία του πληθωρισμού κατά τους προηγούμενους μήνες και ότι, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, δε θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων, στη συνεδρίασή της, την 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αυτή, “γύρισε” ταχύτατα, τις αμερικανικές αγορές σε θετικό πρόσημο, αν και οι δείκτες δείχνουν να μην έχουν δυναμική για πιο δυναμική κίνηση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Όμως, άσχετα του τί θα κάνουν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα (οι πιθανότητες είναι να κλείσουν ανοδικά - δείτε εδώ), εκτιμάται ότι, η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα “ηρεμήσει” τις αγορές, τουλάχιστον όσον αφορά στις ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων.

 

Υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα για να “ανησυχούν” οι αμερικανικές αγορές -και κατά συνέπεια και οι αγορές σε όλο το κόσμο”, όμως, η παρούσα εξέλιξη είναι σημαντική. Εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τη δική μας αγορά.

 

Η αγορά της Αθήνας, σήμερα εξελίχθηκε “αναπάντεχα” καλά, παρά την οριακή της πτώση, στο κλείσιμο, μετά από μια συνεδρίαση όπου, ο Γενικός Δείκτης, άτονος, περιφερόταν γύρω από τη γραμμή του μηδενός.
Πέραν του ότι, η πτώση που προηγήθηκε ήταν σημαντική και δημιουργεί ανισορροπία σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, αλλά και των εταιριών, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι, η πιθανή αναβάθμιση από τον οίκο S&P αύριο, να ωθεί μερικούς να προεξοφλήσουν τη (θετική) εξέλιξη.

 

Η αγορά, τις περισσότερες φορές, λειτουργεί αντίθετα απ’ ότι εκτιμούμε -αφού οι περισσότεροι τείνουμε να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Δε θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν, εάν, αύριο υπάρξει αναβάθμιση από τον S&P και αυτό λειτουργήσει θετικά, στη χρηματιστηριακή αγορά, από την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή, το αντίθετο απ’ ότι είχε συμβεί με την αναβάθμιση της Moody’s τον περασμένο μήνα.

 

Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε σε ένα εύθραυστο περιβάλλον, αλλά, παρά τις όποιες ανησυχίες, δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί κάτι στους οικονομικούς δείκτες ή στο πραγματικό οικονομικό περιβάλλον.

 

Λίγο πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, οι αμερικανικοί δείκτες γυρνούν και πάλι στο “κόκκινο”. Αυτό βέβαια δεν είναι θετικό, όμως παραμένουμε στην ουσία της ανακοίνωσης του κ. Powell, αφού αυτή θα μετρήσει στη διαμόρφωση του κλίματος κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

Νεότερο σχόλιο, θα υπάρξει αύριο το πρωί, μεταξύ 11:30 και 12:00.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text