Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Για τρίτη μέρα, αγορά συνεχίζει τη μικρή "αποστασιοποίησή" της, σε σχέση με το εξωτερικό

Για τρίτη μέρα, αγορά συνεχίζει τη μικρή "αποστασιοποίησή" της, σε σχέση με το εξωτερικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η αγορά της Αθήνας κινείται καλύτερα από τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και καλύτερα απ’ ότι αναμέναμε, με βάση τις εσωτερικές, τις διεθνείς εξελίξεις και την πορεία των μεγάλων διεθνών αγορών.

Αυτό είναι -βεβαίως- θετικό. Και δείχνει μία (προσωρινή;) “αποδέσμευση” της πορείας της Αθήνας, από το εξωτερικό. Βεβαίως, είμαστε ρεαλιστές και εκτιμούμε ότι αυτό δε μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αλλά ούτε και να διαιωνιστεί.

 

Χαρακτηριστικό της σημερινής μέρας, είναι η αξία των συναλλαγών, που δείχνει αυξημένη. Το γεγονός δε, ότι, με αυξημένο όγκο συναλλαγών, η αγορά κινείται σχετικά ικανοποιητικά, είναι θετικό.

 

Έχει να κάνει αυτή η, καλύτερη της αναμενόμενης, πορεία αυτών των ημερών, με την (επερχόμενη) αναβάθμιση της S&P;

Θα μπορούσε.

Όμως, αν δεν υπάρξει αναβάθμιση (θα γνωρίζουμε απόψε λίγο μετά τις 9:00 μμ), τί θα γίνει τη Δευτέρα;

Δεν θα καταστραφεί ο κόσμος, όμως, θα είναι κάτι αρνητικό.

Και αν υπάρξει η αναβάθμιση;

Εκτιμούμε ότι δεν θα επαναληφθεί η “φάρσα” της προηγούμενης αναβάθμισης, με το γενικό ξεπούλημα που ακολούθησε. Και κάνουμε την εκτίμηση αυτή, επειδή η αγορά, σπάνια επαναλαμβάνει τον τρόπου που αντιδρά σε ένα γεγονός, για δεύτερη ή για τρίτη φορά.

Είναι πιθανό να μην υπάρξει σημαντική αντίδραση, αφού η διεθνής κατάσταση δεν είναι τόσο θετική. Όμως, δίνουμε πολύ μικρές πιθανότητες να επαναληφθούν τα του Σεπτεμβρίου, μετά την αναβάθμιση από την S&P.

 

Σε επίπεδο σημάτων του “απόλυτου συστήματος”, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται 1,0% πάνω από την καμπύλη του ΚΜΟ-200. Δείτε τα σήματα εδώ.

Καθώς η καμπύλη του ΚΜΟ-200 εξακολουθεί να ανεβαίνει με ρυθμό 1,3 ανά ημέρα (ο ρυθμός μειώνεται ελάχιστα κάθε μέρα), είναι προφανές ότι, αν ο ΓΔ δεν κινηθεί ψηλότερα άμεσα, σε μία από τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει νέα πτωτική διάσπαση.

Από την πλευρά μας, δε δίνουμε σημασία στη διάσπαση αυτή, αφού γνωρίζουμε ότι οι δύο καμπύλες βρίσκονται πολύ κοντά και υπάρχουν συνεχείς διασπάσεις.

Από την άλλη πλευρά, το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών, βρίσκεται σήμερα στις 1.219,57 μονάδες, απόσταση αρκετά μεγάλη από το παρόν επίπεδο του ΓΔ. Το “Υψηλό Κλείσιμο”, θα μειωθεί στις 1.191,77 μονάδες, στις 27/10/2023, εκτός εάν μέχρι τότε, ο ΓΔ έχει υπερβεί το σημείο αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς εμείς ακολουθούμε την παραλλαγή του “Εξομαλυντή 3 ημερών”, προς το παρόν, δεν επηρεαζόμαστε από τις μικρές διακυμάνσεις του ΓΔ.

 

Από σήμερα, δημιουργήσαμε ακόμη ένα νέο πίνακα που, εμφανίζει τις μεταβολές της τρέχουσας τιμής κάθε μετοχής, σε σχέση με το υψηλό ή το χαμηλό του έτους, αλλά και σε σχέση με “ακραίες” ημερομηνίες. Δείτε το εδώ. Στην παρούσα φάση, ως ακραίες ημερομηνίες, θεωρούμε την 25/7/2023 (ημερομηνία που καταγράφηκε το “υψηλό έτους” για τον Γενικό Δείκτη) και την 9/10/2023 (ημερομηνία που καταγράφηκε το “χαμηλό” της τρέχουσας πτωτικής φάσης.
Αν αλλάξουν τα δεδομένα, θα αλλάξουν και οι ημερομηνίες και οι συγκρίσεις θα γίνονται με τις νέες.

 

Δύο λόγια, για τους πίνακες στατιστικών.

Το γνωρίζω ότι ίσως έχουμε κουράσει, όμως, τα σταστιστικά, με τον τρόπο που θέλουμε να τα κάνουμε και να τα λειτουργήσουμε, είναι πολύ σημαντικά για μας και πιστεύω και για σας.

 

Όταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ανακοινώσαμε ότι δημοσιεύουμε τα συγκεντρωτικά στατιστικά, διαπιστώσαμε ότι, παρά τις όσες βελτιώσεις κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, οι ελλείψεις παρέμεναν πολλές και πολλά στοιχεία δεν ενημερώνονταν.

Τότε, αποφασίσαμε να ξαναδομήσουμε όλους τους πίνακες, με στόχο την αυτοματοποίησή τους. Λόγω του όγκου τους, αν δεν πετυχαίναμε την αυτοματοποίησή τους και την αναλυτική καταγραφή των διαδικασιών για το κάθε στατιστικό αρχείο, θα επαναλαμβάνονταν οι ίδιες αδυναμίες.
Εργαστήκαμε πάρα πολλές ώρες και μέρες και νομίζω ότι τώρα έχει τελειώσει η βαριά δουλειά.

Βασική μεταβολή είναι αυτή που έγινε στα σήματα του “απόλυτου συστήματος” (εδώ), τα οποία πλέον είναι συγκεντρωμένα, ξεκάθαρα και ενημερώνονται αυτόματα, στις 5:15 μμ, κάθε μέρα.

Μετά υπήρξαν πολλές ακόμη μεταβολές, που μόλις τώρα αρχίζουν και γίνονται ορατές.

 

Από σήμερα, ενεργοποιούμε (ξανά) το τμήμα των στατιστικών, με ένα μέρος των στοιχείων που τελικά θα δημοσιεύονται. Δείτε το εδώ.

Πλέον, θέλουμε όλα να δημοσιεύονται σε έναν πίνακα, ξεκάθαρο, όπου ο κάθε χρήσης θα βρίσκει αυτά που θέλει, χωρίς να αλλάζουν θέση κάθε τόσο.

Το δεύτερο μεγάλο “πακέτο” στατιστικών δεικτών και συνδέσμων, θα μπει τη Δευτέρα.

 

Ελπίζω -και προσπαθώ να μην διαψευστώ- να είναι η τελευταία φορά που απολογούμαι ή εξηγώ, για το θέμα των στατιστικών. Στο εξής, θέλουμε μόνον να ανακοινώνουμε τη δημιουργία νέων στατιστικών και πινάκων.

Καθώς η προσπάθεια "επανατοποθέτησης" των στατιστικών ολοκληρώνεται, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπορούμε να επανέλθουμε σε μια κανονική πλέον λειτουργία και αρθρογραφία, βάζοντας τέλος σ' αυτή τη μεταβατική περίοδο που διήρκησε παραπάνω απ' ότι υπολογίζαμε.

Καλή σας μέρα.

 

Θα επανέλθουμε με σχόλιο, αύριο Σάββατο, μέχρι τις 7:00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text