Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Θετικό άνοιγμα, όμως η αγορά εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική, λόγω διεθνούς περιβάλλοντος

Θετικό άνοιγμα, όμως η αγορά εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική, λόγω διεθνούς περιβάλλοντος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετικό, όπως αναμενόταν, το άνοιγμα της αγοράς της Αθήνας.

Βέβαια, η αγορά, άνοιξε υψηλότερα (υψηλό μέχρι στιγμής: 1187,63), όμως, λόγω των (ελαφρά προς το παρόν) πτωτικών κινήσεων στο εξωτερικό, δε μπόρεσε να διατηρήσει τα κέρδη της.

Εν τούτοις, η εκτίμησή μας, με βάση τη μέχρι στιγμής διαμόρφωση της ψυχολογίας και του τρόπου που κινείται η αγορά, είναι ότι, η συνεδρίαση θα είναι ανοδική.

 

Η μετοχή της ΑΛΦΑ σημειώνει ικανοποιητική άνοδο, η οποία όμως, δε διαχέεται με όμοιο τρόπο προς τις άλλες τραπεζικές μετοχές.

Παρά τη “νωθρή” εξέλιξη της χθεσινής και της σημερινής μέρας, δεν παύουμε να πιστεύουμε ότι, η εξέλιξη της συνεργασίας με τη UniCredit στη Ρουμανία, αλλά και της επερχόμενης συμμετοχής της μεγάλης διεθνούς τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha, αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία, την Alpha Bank, το Χρηματιστήριο και το σύνολο του τραπεζικού κλάδου.
Μάλιστα, κατά την άποψή μας, ενισχύει τη θετική μας άποψη για τη μετοχή της Alpha και δικαιολογεί την αγορά της, στις παρούσες τιμές.

 

Εξακολουθεί να μας προβληματίζει το διεθνές κλίμα.

Εκτιμούμε ότι, ένας τρόπος για να παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και για να αντιληφθούμε το εάν αυτές επιδεινώνονται ή βελτιώνονται, είναι η παρακολούθηση των σημάτων του Απόλυτου Συστήματος, για τους βασικούς διεθνείς δείκτες.

Ο τρόπος που αυτοί έχουν τοποθετηθεί στη σελίδα μας (δείτε εδώ), μας επιτρέπει, να βλέπουμε τα “σήματα” σε κάθε δείκτη, να ανοίγουμε το αρχείο του κάθε δείκτη (κυρίως των βασικών) και να αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση του.

Για παράδειγμα, δείτε τον δεύτερο πίνακα της σελίδας του συνδέσμου. Μας δείχνει ότι, κατά τις προηγούμενες ημέρες, μεταβλήθηκαν οι θέσεις και υπήρξαν πτωτικές διασπάσεις του ΚΜΟ-200, σε μια σειρά βασικών δεικτών. Αυτό, δείχνει μία “βαριά” κατάσταση στις διεθνείς αγορές.

Δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι, οι αγορές είναι παγκόσμιες και υπάρχει αλληλοεπίδραση μεταξύ των αγορών. Και ότι, οι ίδιοι επενδυτές, δρουν σε πολλές χρηματιστηριακές αγορές. Όταν το κλίμα είναι “βαρύ” στις μεγάλες αγορές, τότε “βαραίνει” και στις μικρότερες.

 

Μέσα απ’ αυτή την οπτική και λαμβάνοντας υπόψη τις “εύθραυστες” ισορροπίες που υπάρχουν στο διάστημα αυτό και στα σήματα του Απολύτου Συστήματος και για το Γενικό Δείκτη της Αθήνας, εκτιμούμε ότι, οι τοποθετήσεις εξακολουθούν να ενέχουν ρίσκο, ενώ διατηρούμε την άποψη ότι και οι ρευστοποιήσεις θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η θέση μας αυτή, δεν ισχύει για τη μετοχή της Alpha Bank, καθόσον, οι θεμελιώδεις εξελίξεις αυτών των ημερών, δημιουργούν νέα δεδομένα για την τράπεζα.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text