Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Το διεθνές κλίμα και η πορεία των διεθνών αγορών, εμπόδια στην ανοδική κίνηση του ελληνικού χρηματιστηριακού δείκτη

Το διεθνές κλίμα και η πορεία των διεθνών αγορών, εμπόδια στην ανοδική κίνηση του ελληνικού χρηματιστηριακού δείκτη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετά την άνοδο του ΓΔ, πάνω από τον ΚΜΟ-200 ημερών (σημειώθηκε στις 11/10/2023) και την πολύ ικανοποιητική πορεία του Δείκτη, κατά την προηγούμενη εβδομάδα και κυρίως, μετά από τη σημερινή συνεδρίαση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, η βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς, βελτιώθηκε σημαντικά και ότι, υπάρχουν πιθανότητες να αφήνει την καχεξία των προηγούμενων 10 (περίπου) εβδομάδων, πίσω της.

 

Όμως, αναφέρω ότι “θα μπορούσαμε”. Λογικά, δε μπορούμε να το πούμε ακόμη, επειδή υπάρχουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες θα μπορούσαν να ανατρέψουν το κλίμα και να επιβαρύνουν την ψυχολογία, απότομα.

Οι αγορές στο εξωτερικό, μπορεί να καταγράφουν σήμερα μικρή άνοδο, όμως, δεν έχουν δείξει ακόμη σημεία κάποιας “υγείας”.

Διατηρούμε την άποψη ότι, η κατάσταση είναι ασαφής και ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Η διαφοροποίηση της ελληνικής αγοράς κατά τις τελευταίες μέρες, οφείλεται, κατά κύριο λόγο στην επενδυτική αναβάθμιση και κατά δεύτερο, στις εξελίξεις στην Alpha Bank.

Αυτά, αποτελούν, από μόνα τους, σημαντικά γεγονότα, τα οποία όμως θα έχουν -κυρίως- μεσομακροχρόνια επίδραση.

Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την αγορά, δε νιώθουμε αρνητικά για το γεγονός ότι είμαστε (βάσει των σημάτων του Απόλυτου Συστήματος) τοποθετημένοι σ’ αυτή, όμως, εξακολουθούμε να έχουμε επιφυλάξεις.

Για να βεβαιωθούμε ότι η βραχυχρόνια κατάσταση τείνει να βελτιωθεί και να επανέλθει σε ομαλότητα, θα πρέπει να το δούμε και στις διεθνείς αγορές. Προς το παρόν δε το βλέπουμε.

 

Νεότερο σχόλιο, επί μετοχών, θα υπάρξει αύριο, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text