Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Αρνητικές οι αγορές σε όλο το κόσμο - Αρνητική, αναμένεται και η συνεδρίαση στην Αθήνα

Αρνητικές οι αγορές σε όλο το κόσμο - Αρνητική, αναμένεται και η συνεδρίαση στην Αθήνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρνητικά (και μάλιστα με έντονα μεγέθη) ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στα Χρηματιστήρια τςη Ευρώπης. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί το αρνητικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών χθες το βράδυ, όπου οι πτώσεις των Alphabet, Meta, Amazon και άλλων μεγάλων τεχνολογικών εταιριών, προκάλεσαν σημαντική πτώση στους δείκτες Nasdaq και S&P 500. Αρνητικά επιδρούν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Δείτε τους δείκτες εδώ.

 

Κατά τα φαινόμενα, θα πρέπει να αναμένουμε και μία αρνητική συνεδρίαση στην Αθήνα.

Ο Γενικός Δείκτης και πάλι κινδυνεύει να διασπάσει πτωτικά τον ΚΜΟ-200 ημερών, η καμπύλη του οποίου βρίσκεται στις 1171,57 μονάδες (δείτε εδώ). Η τιμή της καμπύλης αυξάνεται κατά περίπου 1,2 μονάδες την ημέρα. Όσο ο ΓΔ παραμένει σ’ αυτή την περιοχή, ο ρυθμός αύξησης θα βαίνει μειούμενος. Όμως, λόγω των τιμών του Γενικού Δείκτη που υπήρχαν στις προηγούμενες 200 συνεδριάσεις, εκτιμούμε ότι, η κλίση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών, αν γίνει αρνητική, θα γίνει μόνον μετά από 3 μήνες ή και περισσότερο.

Από την πλευρά μας, έχουμε εκφράσει τη βούλησή μας, στην παρούσα φάση (και παραμονή μας εντός αγοράς) να ακολουθήσουμε την παραλλαγή και το σήμα του “εξομαλυντή 3 ημερών”.

 

Ο ΓΔ, εξακολουθεί να έχει καλύτερη απόδοση, τόσο σε διάστημα 52 εβδ. όσο και από την αρχή του έτους, σε σχέση με τους διεθνείς δείκτες που παρακολουθούμε. Δείτε εδώ.

 

Η είδηση της ημέρας, είναι τα αποτελέσματα της ΜΥΤΙΛ, για το 9μηνο της χρήσης. Δείτε εδώ. Τα μεγέθη είναι εντυπωσιακά, είναι σε υψηλό βαθμό επαναλαμβανόμενα και διασφαλίζουν μία θετική και ανθεκτική πορεία στη μετοχή. Το ότι ανακοινώνονται σε μια δύσκολη μέρα, είναι αρνητικό, όμως θα βοηθήσουν στο να “κρατήσουν” την αγορά.

 

Θα επανέλθουμε μεταξύ 5:30 - 6:00 μμ.

Στο εξής, θα υπάρχει ένα σύντομο πρωινό σχόλιο το πρωί, εφ’ όσον είναι δυνατό να υπάρξει και θα υπάρχει ένα απογευματινό σχόλιο μεταξύ 5:30 και 6:00 μμ.

Συνεπώς, δε θα υπάρχει σημείωση για την ώρα δημοσίευσης του σχολίου μου, ενώ, στις μέρες, κατά τις οποίες, για διάφορους λόγους δε θα υπάρχει απογευματινό σχόλιο, αυτό θα επισημαίνεται με ιδιαίτερη ανακοίνωση, τόσο στον πίνακα δημοσιευόμενων άρθρων, όσο και σε ανακοίνωση στο χώρο των σελίδων μου.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text