Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024) προσπαθεί να κλείσει πάνω από τις 1400 μονάδες και επι πλέον να σημειώσει νέο υψηλό έτους και 12ετίας άνω των 1403 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024) προσπαθεί να κλείσει πάνω από τις 1400 μονάδες και επι πλέον να σημειώσει νέο υψηλό έτους και 12ετίας άνω των 1403 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση διότι ο ΓΔ (+0,40%, στις 1402 μονάδες, στις 4.00 μμ) σημειώνει άμεση (μετά από μια μέρα καθίζηση) επαναφορά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1400 μονάδων δείχνοντας ότι έχει ορμή για ψηλότερα, ας πούμε στις 1500 μονάδες, που απέχουν +7% από το τρέχον.

 

Η συγκυρία  είναι ευνοϊκή καθώς οι Ξένοι Δείκτες, ΗΠΑ και ΕΕ, βρίσκονται πολύ κοντά στα υψηλά διετίας και μερικοί σε νέα ιστορικά υψηλά.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ παραμένοντας long, ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) καθώς η τάση της αγοράς είναι καθαρά και έντονα ανοδική. Ωστόσο, δεν παραλείπουμε να επιθεωρούμε το stop loss μας που έχουμε τοποθετήσει στο κυλιόμενο Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ και το οποίο σήμερα βρίσκεται στις 1331 μονάδες.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΜΠΕΛΑ που έχουμε πολύ καιρό να αναφερθούμε σε αυτήν και η οποία σήμερα διασπά ανοδικά τον εμφανή στροφέα των 27,3 ευρώ με καλή άνοδο +2,50% και καλούς όγκους 150 χιλ τεμαχίων.

 

Τείνουν να δώσουν  σήματα αγορών σαν της ΜΠΕΛΑ, οι : ΟΠΑΠ με στροφέα τα 16,5 ευρώ και ΕΛΛΑΚΤ με στροφέα τα 8,71%. Εμείς δεν δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτές τις μετοχές διότι είμαστε σχεδόν πλήρεις (κατά 97% επί του κεφαλαίου μας) μετοχών.

 

Ο ΣΑΡ πραγματοποιεί σήμερα τοπική κηροπηγιακή αναστροφή η οποία εμάς τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές δεν μας ενδιαφέρει, διότι, πρώτον, οι ημερήσιες αναστροφές έχουν γενικά βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα και δεύτερον, διότι η κύρια τάση είναι αυτή την εποχή ανοδική που δεν ευνοεί τις βραχυχρόνιες καθοδικές αναστροφές.

 

Νέα υψηλά 12μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΤΙΤΚ, ΟΛΠ και ΠΕΤΡΟ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text