Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ασθμαίνων προχωρά και σήμερα (Παρ, 16/2/24) σε νέα υψηλά έτους

Ο ΓΔ ασθμαίνων προχωρά και σήμερα (Παρ, 16/2/24) σε νέα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θα λέγαμε ότι είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον  ΓΔ να συνεχίζει την ανοδική του πορεία σε νέα οριακά (κατά 2 μονάδες) υψηλά έτους, στις 1407 μονάδες με μέτριο για την εποχή τζίρο (περίπου 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αρκετούς ευρωπαϊκούς δείκτες να πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά έτους σπρώχνοντας ανοδικά και το ΓΔ.

 

Το μειονέκτημα της σημερινής συνεδρίασης είναι το μαύρο, αυτή τη στιγμή, ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ, το οποίο σε μεσοπρόθεσμο γράφημα κλεισιμάτων δεν δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα.

 

Εν τω μεταξύ, σήμερα το κυλιόμενο stop loss μας στον ΓΔ, το ΧΚ20, ανέβηκε στις 1350 μονάδες , αρκετά χαμηλότερα από την τρέχουσα δράση τιμών του δείκτη, οπότε δεν βρισκόμαστε σε επιφυλακή για πωλήσεις.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πωλήσεις το κατά 97% αγορασμένο ΤΧ.

 

Μετοχές

 

Αυτή τη στιγμή οριακά μόνον ξεπερνούν σε αριθμό οι ανοδικές μετοχές τις καθοδικές ενώ μόνον δύο μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ και ΚΕΚΡ, ξεπερνάν σε άνοδο το +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Μετά από αρκετές εβδομάδες, ξανά η ΙΝΚΑΤ κερδίζει τον τίτλο σημειώνοντας νέο υψηλό έτους με μεγάλη σημερινή άνοδο +3,88% και όγκο 700 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

 

Αξίζουν σήμερα αναφοράς οι,

 

-ΕΕΕ που πάλι σήμερα πετυχαίνει νέο υψηλό εξαμήνου.

-ΟΤΕ που δίνει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση του εμφανούς στροφέα των 13,47 ευρώ αλλά κάπως ξεψυχισμένα με άνοδο +1,1% και μικρό όγκο 220 χιλ τεμαχίων.

-Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΠΑΠ με στροφέα τα 16,6 ευρώ και ο ΑΒΑΞ με στροφέα τα 1,87. Ο ΑΒΑΚΑΣ πιθανόν να τα καταφέρει να δώσει λίαν επιτυχή διάσπαση καθώς στην σημερινή προσέγγιση του στροφέα σηκώνει πολύ μεγάλους όγκους 820 χιλ τεμαχίων.

-Η ΕΠΣΙΛ αναρρώνει από το χτύπημα -30% του Σεπτεμβρίου 2023 καθώς σήμερα ανακτά το ορόσημο των 10 ευρώ. Όμως το χαρτί χρειάζεται παραπάνω εμπορευσιμότητα.

 

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν μόνον οι ΙΝΚΑΤ και ΟΛΠ.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text