Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Τετ, 21/2/24, σχετικά ήπια από τα υψηλά έτους

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Τετ, 21/2/24, σχετικά ήπια από τα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή -0,60%, (στις 1415 μονάδες, στις 4.15 μμ), ο τζίρος ελαφρά αυξημένος, λίγο πάνω από τα 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες σε οριακή άνοδο κοντά στα υψηλά έτους.

 

Θα ανησυχήσουμε σε δυο περιπτώσεις, (α), εάν ο ΓΔ συνεχίσει την πτώση και διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα Β των 1385 μονάδων και, (β) αν ο ίδιος δείκτης σημειώσει ένα άσχημο κλείσιμο χειρότερο του -2% με αυξημένο τζίρο.

 

Προς το παρόν παραμένουμε σχεδόν πλήρως «αγορασμένοι».

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

 

Μετοχές

 

Καθοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΦΡΙΓΟ, ΚΕΚΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δύο, τις ΠΡΟΦ και ΚΡΙ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Σήμερα διακρίνουμε την ΠΡΟΦ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο σε εμπορεύσιμη μετοχή, +5,9%, με μεγάλους όγκους 180 χιλ τεμαχίων προσεγγίζοντας το υψηλό της εξαμήνου. Αν ο ΓΔ κρατηθεί πάνω από τις 1385 μονάδες, πιθανόν η ΠΡΟΦ να έχει αρκετό δρόμο προς τα πάνω.

 

Μας εντυπωσιάζουν σήμερα οι ΚΡΙ και ΤΙΤΚ, που πετυχαίνουν νέα υψηλά 12μήνου, αλλά και η ΕΕΕ που συνεχίζει τα νέα υψηλά 6μήνου.

 

Ακόμα περισσότερη ανοδική σημασία έχει σήμερα η ΤΕΝΕΡΓΑ που διασπά ανοδικά το υψηλό πενταμήνου των 16,25 ευρώ (σήμα αγορών αλλά σε άσχημη για τον ΓΔ ημέρα).

 

Καλά πάνε και οι ΟΠΑΠ και ΜΠΕΛΑ που πλησιάζουν τους αγοραστικούς τους στροφείς, τα 16,6 ευρώ ο πρώτος και τα 28 ευρώ η δεύτερη.

 

Ο ΔΤΡ σαν δείκτης με μεγάλη μεταβλητότητα χάνει σήμερα -1,4% αλλά το γράφημά του παραμένει προς το παρόν άψογο, μια βραχυχρόνια συσσώρευση στα ψηλά του έτους.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text