Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Στο 6,74% υποχώρησε το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Στο 6,74% υποχώρησε το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου υποχώρησαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Ο μέσος όρος για ένα σταθερό δάνειο διάρκειας 30 ετών βρέθηκε στο 6,74%, από 6,88% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Freddie Mac.

Οι νέες λίστες αυξάνονται, γεγονός που θα μπορούσε να παρακινήσει περισσότερους αγοραστές να μπουν  στην αγορά, σύμφωνα με την Redfin Corp. Ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές εξακολουθούν να βρίσκονται με το υψηλό κόστος δανεισμού που κυμαίνεται κοντά στο 7% και τις  τιμές να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ.

«Παρά την πρόσφατη πτώση, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων παραμένουν υψηλά καθώς η αγορά αντιμετωπίζει την πίεση του σταθερού πληθωρισμού» τονίζει ο Sam Khater, επικεφαλής οικονομολόγος του Freddie Mac. «Σε αυτό το περιβάλλον, υπάρχει μια καλή πιθανότητα τα ποσοστά να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Το χρονοδιάγραμμα των ενδεχόμενων μειώσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει γίνει πιο περίπλοκο τους τελευταίους μήνες, καθώς τα οικονομικά στοιχεία παραμένουν ισχυρά. Τον Φεβρουάριο ο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις προβλέψεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, δίνοντας σήμα ότι οι πληθωριστικές πιέσεις επιμένουν.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα και θα τα μειώσει αργότερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με τη Hannah Jones, ανώτερη αναλυτή οικονομικών ερευνών για το Realtor.com. Αυτό μπορεί να περιπλέξει τις αποφάσεις αγοράς κατοικίας.

«Οι αγοραστές την άνοιξη μπορεί να δουν υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων, αλλά οι  αγοραστές το καλοκαίρι είναι πιθανό να δουν υψηλότερες τιμές κατοικιών και αβεβαιότητα σχετικά με τα επιτόκια στεγαστικών δανείων» καταλήγει η  Jones.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text