Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ απτόητος σημειώνει σήμερα (Τετ, 20-3-24) ικανοποιητική ανοδική αντίδραση πλησιάζοντας το υψηλό έτους

Ο ΓΔ απτόητος σημειώνει σήμερα (Τετ, 20-3-24) ικανοποιητική ανοδική αντίδραση πλησιάζοντας το υψηλό έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική έκπληξη αποτελεί η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά το χθεσινό sell off -1,30% με 183 εκατ, αντιδρά ανοδικά με αρκετά ικανοποιητική μεταβολή +0,92% (στις 1416 μονάδες στις 4.30 μμ) αλλά με τζίρο σαφώς μικρότερο του χθεσινού (προβλέπουμε στα 120 εκατ στο κλείσιμο).

 

Με την σημερινή άνοδο ο ΓΔ επανήλθε στο άνω ήμισυ της μηνιαίας του διακύμανσης και πάνω από τον ΕΚΜΟ30 δείχνοντας με σαφήνεια ότι παραμένει σε ανοδική τάση που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της κατάκτησης των 1500 μονάδων.

 

Συνεπώς και εμείς διατηρούμε την μεγάλη (91%) μετοχική μας έκθεση την οποία θα αυξήσουμε οριακά εάν ο ΓΔ ξεπεράσει το υψηλό έτους των 1434 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ τρεις μετοχές, οι ΚΟΥΑΛ, ΠΕΙΡ και ΛΑΒΙ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΣΑΡ και ΕΠΣΙΛ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο κάτω του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : είναι μια αναδυόμενη μετοχή, η ΚΟΥΑΛ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +10,73% με μεγάλους όγκους 220 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμή καταγράφωντας υψηλό έτους, η μοναδική μετοχή σήμερα.

 

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το ότι οι τράπεζες κάνουν ακριβώς τα 2/3 του συνολικού τζίρου με την ΠΕΙΡ να κάνει το ½ του τραπεζικού τζίρου. Αυτή η συγκέντρωση των συναλλαγών δεν είναι κολακευτική για το Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και για την ελληνική οικονομία διότι δείχνει ότι ο μη-τραπεζικός τομέας (βιομηχανία, εμπόριο, τεχνολογία, ενέργεια κλπ) είναι μικρής σημασίας.

 

Μετοχές που έχουμε σαν υποψήφιες να αγοράσουμε εάν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 1434 μονάδες. Αφενός τις ΓΕΚΤ – ΤΕΝΕΡΓ που δείχνουν δύναμη και αφετέρου τις ΑΡΑΙΓ, ΕΠΣΙΛ και ΣΕΝΡΤ που κινούνται πολύ κοντά σε αγοραστικό στροφέα – αντίσταση – υψηλό τριμήνου.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.30 μμ.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text