Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αδυνατεί σήμερα, Τετ, 27.3.24, να προχωρήσει, όπως πολλοί ευρωπαικοί δείκτες, σε νέα υψηλά έτους

Ο ΓΔ αδυνατεί σήμερα, Τετ, 27.3.24, να προχωρήσει, όπως πολλοί ευρωπαικοί δείκτες, σε νέα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Διστακτική φαίνεται σήμερα η αγορά καθώς ο ΓΔ δεν μπορεί να προσεγγίσει το κοντινό υψηλό έτους των 1434 μονάδων αλλά, αντίθετα, υποχωρεί ελαφρά κατά -0,33% (στις 1417 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (120 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο).

 

Στο παρατιθέμενο μεσοπρόθεσμο γράφημα βλέπουμε να αρχίζει ο ΓΔ να εμφανίζει ένα σχεδόν δίμηνο σχηματισμό οριζόντιας ανάπαυλας που μοιάζει περισσότερο σαν «ανοδικής συνέχισης» παρά σαν «καθοδικής αναστροφής» καθώς κινείται πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και πάνω από τον μέσον άξονα της 40ήμερης διακύμανσής του.

 

Συνεπώς, εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι βαστώντας τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις (91% επί του κεφαλαίου μας) τις οποίες μάλιστα θα αυξήσουμε εάν ο ΓΔ γυρίσει ανοδικά και πετύχει νέο υψηλό έτους πάνω από τις 1434 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Η δυσμενής σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών δείχνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι διορθωτική αλλά η απουσία μετοχών που να σημειώνουν μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3% δείχνει ότι η συνεδρίαση είναι ανάπαυλας – ισορροπίας αγοραστών/πωλητών.


Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ξεχασμένη εδώ και πολλούς μήνες ΟΛΘ η οποία είναι και αδικημένη καθώς από τις αρχές του 2021 (όταν ο ΓΔ βρισκόταν στις 800 μονάδες) τιμάτο περίπου 30 ευρώ και χθες με τον ΓΔ στις 1420 μονάδες τιμάτο 22 ευρώ ενώ η εταιρία δεν φαίνεται να έχει κανένα λειτουργικό πρόβλημα. Αν ο ΓΔ κρατηθεί πάνω από τις 1400 μονάδες, ο ΟΛΘ μπορεί να έχει μέλλον.

 

Το ενδιαφέρον τραβά και σήμερα η ΚΟΥΑΛ η οποία μετά το χθεσινό limit up +30% το πρωί συνέχισε με +15% αλλά τώρα υποχωρεί στο +1%. Δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά αυτής της τόσο νευρικής, τον τελευταίο καιρό, μετοχής.

 

Η ΕΕΕ διασπά ανοδικά έγκυρη αντίσταση σηματοδοτώντας ενίσχυση θέσεων.

 

Τείνει να δώσει ανάλογο σήμα η ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 12,8 ευρώ ενώ ο ΑΒΑΞ τείνει να δώσει αντίστροφο σήμα (πωλήσεων) με πωλητικό στροφέα τα 1,58 ευρώ.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι ΣΑΡ και ΟΠΤΙΜΑ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text