Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Σκληρή υπόγεια και παρασκηνιακή σύγκρουση μεταξύ της Β. Λαζαράκου και του Γιάννου Κοντόπουλου με φόντο την διαγραφή από το ταμπλό των εταιριών με διασπορά κάτω του 10%.

Σκληρή υπόγεια και παρασκηνιακή σύγκρουση μεταξύ της Β. Λαζαράκου και του Γιάννου Κοντόπουλου με φόντο την διαγραφή από το ταμπλό των εταιριών με διασπορά κάτω του 10%.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκληρή υπόγεια και παρασκηνιακή σύγκρουση μεταξύ της Β. Λαζαράκου και του Γιάννου Κοντόπουλου με φόντο την διαγραφή από το ταμπλό των εταιριών με διασπορά κάτω του 10%.

Μια σκληρή υπόγεια και παρασκηνιακή σύγκρουση φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Χρηματιστηρίου και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με φόντο τις εισηγμένες εταιρίες με μικρή διασπορά!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και CEO της ΕΧΑΕ κ. Γιάννος Κοντόπουλος φέρεται αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο εισηγμένων εταιριών με πολύ μικρή διασπορά στο ευρύ κοινό, χαμηλότερη από ότι προβλέπει η σχετική νομοθεσία, βάσει της οποίας για εταιρίες με κεφαλαιοποίηση άνω των 200 εκατ. ευρώ είναι 15%, ενώ κάτω των 200 εκατ. 25%!

Και οι θέσεις αυτές αναμένεται να θεσμοθετηθούν επισήμως στον νέο Κανονισμό Λειτουργίας τον οποίο ο πρόεδρος του ΧΑ έχει εξαγγείλει σε δηλώσεις του.

Το μείζον ζήτημα ωστόσο που έχει προκύψει άμεσα κατά τις πληροφορίες, είναι ότι ο κ. Κοντόπουλος θέλει να πετάξει άμεσα (;) εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών τις εταιρίες με διασπορά (free float) κάτω του 10%!

Όπου περιλαμβάνονται πολλές εισηγμένες επιχειρήσεις κυρίως του τομέα διαχείρισης ακινήτων και real estate, οι οποίες παρά τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις δεν έχουν συμμορφωθεί.

Και είναι επίσης προφανές πως η χαμηλή διασπορά προκαλεί δυνατότητα συγκέντρωσης μετοχών και χειραγώγησης τους από τα κερδοσκοπικά λόμπι που κάνουν παιχνίδια εις βάρος του επενδυτικού κοινού!

Ο κ. Κοντόπουλος λοιπόν φέρεται αποφασισμένος να πετάξει έξω από το ΧΑ, δηλαδή να διαγράψει, τις εταιρίες με free float κάτω του 10%, γεγονός με το οποίο είναι αντίθετη η Επ. Κεφαλαιαγοράς και προσωπικά η κυρία Βασιλική Λαζαράκου!

Το γεγονός τούτο έχει ως αποτέλεσμα, βάσει των πληροφοριών, να έχει ξεσπάσει ένας υπόγειος – παρασκηνιακός πόλεμος μεταξύ των δυο πλευρών καθώς η κ. Λαζαράκου φέρεται να δηλώνει ανεπισήμως πως για να περάσει ένα τέτοιο ζήτημα, προϋπόθεση είναι η σύμφωνη γνώμη της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Εντελώς συμπτωματικά πάντως, την ώρα που Κεφαλαιαγορά και Χρηματιστήριο βρίσκονται σε …εμπόλεμη κατάσταση, ήρθε χθες στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς από την Πρόεδρο κυρία Λαζαράκου το ζήτημα επιβολής ποινών στην ΕΧΑΕ, της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Κοντόπουλος!

Ωστόσο το ζήτημα της ΕΧΑΕ δεν συζητήθηκε καθώς η κυρία Λαζαράκου που το είχε φέρει στο σώμα, το μετέθεσε για επόμενη συνεδρίαση!

Τυχαίο;

Πηγή: undercover.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text