Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Optima για Mytilineos: "Το άγγιγμα του Μίδα" - Νέα τιμή στόχος στα 49 ευρώ

Optima για Mytilineos: "Το άγγιγμα του Μίδα" - Νέα τιμή στόχος στα 49 ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Optima για Mytilineos: "Το άγγιγμα του Μίδα" - Νέα τιμή στόχος στα 49 ευρώ

Σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι οι επιδόσεις της Mytilineos στις ανανεώσιμες πηγές "συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα", η Optima Bank προχώρησε σε νέα αναβάθμιση της τιμής - στόχους της μετοχής της εταιρείας.

Συγκριμένα, η Optima βλέπει πλέον την Mytilineos στα 49 ευρώ από τα 47 προηγουμένως, με περιθώρια ανόδου 38,7% από το τελευταίο κλείσιμο χτες (16/4) στα 35,36 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση buy.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση της τράπεζας με τίτλο "το άγγιγμα του Μίδα" σημειώνει ότι μετά από ένα εκπληκτικά δυνατό 2022 και ένα ισχυρότερο 2023 η Mytilineos συνεχίζει να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς αξιοποιώντας τις κυρίαρχες τάσεις του κλάδου της ενέργειας μέσω εναλλαγής των assets της σε ΑΠΕ, με την εταιρεία να διατηρεί ένα παγκόσμιο αγωγό έργων ΑΠΕ δυναμικής 14 GW, εκ των οποίων τα 6,5 GW ώριμα.

Με τη στρατηγική συνεργασία δε με την ΔΕΗ για την ανάπτυξη ενός τεράστιου χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας έως 2GW η Mytilineos επιταχύνει την εκτέλεση των έργων του διεθνούς χαρτοφυλακίου της, με την Optima να εκτιμά ότι η τιμολόγηση της συμφωνίας στο 1 εκατ. ευρώ/MW προσφέρει μεγάλα περιθώρια κέρδους 25-30% (με συντηρητική εκτίμηση τους κόστος κατασκευής στα 0,7 εκατ. ευρώ/MW) δημιουργώντας σημαντική αξία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Optima η πρόσφατη απαγόρευση των παραδόσεων νέας ρωσικής παραγωγής στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) και η σχετική άνοδος των τιμών του αλουμινίου, συνιστά ανοδικό καταλύτη για τη μονάδα μετάλλων της Mytilineos, αν και η τράπεζα επιλέγει να κρατήσει  μια συντηρητική στάση επ' αυτού, όπως αναφέρει, διατηρώντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για το τμήμα αμετάβλητες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, με βάση την ταχύτερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως εκτέλεση έργων ΑΠΕ (σε Ελλάδα και εξωτερικό) η Optima αναβαθμίζει ελαφρώς την προηγούμενη εκτίμηση για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη της Mytilineos κατά 1,2% την περίοδο 2024 - 26, ενώ στο ίδιο πλαίσιο αναμένει και αύξηση του μερίσματος που διανέμει στα  1,7 ευρώ ανά μετοχή το 2024, από τα 1,5 ευρώ του 2023.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text