Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Epsilon Net: Το πλάνο για τζίρο 150 εκατ. και η συνεργασία με την ΕΤΕ

Epsilon Net: Το πλάνο για τζίρο 150 εκατ. και η συνεργασία με την ΕΤΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Epsilon Net: Το πλάνο για τζίρο 150 εκατ. και η συνεργασία με την ΕΤΕ

Μια βεντάλια κινήσεων, οι οποίες θα της επιτρέψουν να «πιάσει» τον στόχο που έχει θέσει για τζίρο άνω των 150 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2025, ξεδιπλώνει η εισηγμένη Epsilon Net. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία, που πρωταγωνιστεί στην αγορά του business software (η οποία έχει γίνει θέρετρο deals μετά την απόκτηση της Entersoft από τον όμιλο Olympia), παραμένει προσανατολισμένη σε εξαγορές σε κάθετες αγορές, με στόχο τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των «all in one solution» λύσεων που παρέχει.

Παράλληλα, η εισηγμένη, όπως αναφέρει στην οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα του 2023, που δημοσιοποιήθηκε χθες, προσβλέπει τόσο για το 2024 όσο και για το 2025 σε σημαντικά οφέλη από τη στρατηγική συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα, η οποία κατέχει το 7,5% των μετοχών της. Ήδη οι δύο πλευρές έχουν δώσει το τελευταίο διάστημα τα πρώτα δείγματα γραφής της εμπορικής διάστασης της συμφωνίας τους για τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης στην οικονομική έκθεση, βασικό στόχο αποτελεί η εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα (όπως το Epsilon Pay) στους τομείς του business software, του eCommerce και του fintech.

Την ίδια στιγμή, η εισηγμένη εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα προέλθει από την περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό, με ενίσχυση της παρουσίας σε Κύπρο και Ρουμανία, αλλά και το άνοιγμα νέων αγορών.

Πού βλέπει ανάπτυξη

Έτερος στόχος της διοίκησης της εταιρείας, η μετοχή της οποίας έκλεισε χθες με κέρδη της τάξης του 4% (3,93%), είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με εναλλακτικά κανάλια διάθεσης των προϊόντων της στην εγχώρια αγορά και την ενίσχυση των λύσεων σε κάθετες αγορές (Hospitality, Farmacy, Retail και Fuel).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, την ανάπτυξη της εταιρείας τόσο το τρέχον έτος όσο και το επόμενο θα τροφοδοτήσει η υποχρεωτική διασύνδεση POS με τα συστήματα τιμολόγησης και η αξιοποίηση των λύσεων του ομίλου (Soft POS, ψηφιακά ταμειακά συστήματα, υπηρεσίες Παρόχου).

«Τροφή» στην ανάπτυξη της Epsilon Net, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα δώσει η περαιτέρω προώθηση του συστήματος της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και της υποχρεωτικής διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα ERGANI II, αλλά και η επέκταση της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στους προμηθευτές του Δημοσίου (B2G,) η οποία αφορά σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Όσον αφορά την οργανική της ανάπτυξη, η Epsilon Net μεθοδεύει τη διεύρυνση του μεριδίου της αγοράς στην κατηγορία των λογιστικών γραφείων και φοροτεχνικών, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων στους τομείς του Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) και των συστημάτων μισθοδοσίας.

Αύξηση μεγεθών

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου της Epsilon Net κατά τη χρήση 2023 διαμορφώθηκε σε 93,23 εκατ. ευρώ έναντι 75,11 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 24,13%. Τα κέρδη προ φόρων κινήθηκαν ανοδικά κατά 72,8%, ανερχόμενα σε 27,16 εκατ. ευρώ, έναντι 15,72 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσης του 2023 διαμορφώθηκαν σε 29,17 εκατ. ευρώ από 19,35 εκατ. ευρώ το 2022, αυξημένα κατά 50,74%.

Σε επίπεδο εισηγμένης, ο κύκλος εργασιών το 2023 διαμορφώθηκε σε 33,27 εκατ. ευρώ έναντι 28,70 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση 15,89%, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 17,48 εκατ. ευρώ έναντι 9,77 εκατ. ευρώ το 2022. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν το 2023 σε 15,39 εκατ. ευρώ έναντι 10,57 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 45,63%.

Νατάσσα Φραγκούλη

Πηγή: powergame.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text