Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 αποκαθιστώντας την μεσοβραχυχρόνια ανοδική τάση

Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 αποκαθιστώντας την μεσοβραχυχρόνια ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή (Παρ, 25/9) προσπάθεια της αγοράς να επανέλθει στην ολιγοήμερη προεκλογική ανοδική τάση καθόσον η σημερινή άνοδος του ΓΔ (+0,90% στις 973 μονάδες στις 4.00 μμ) και κυρίως οι τζίροι (20 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) είναι πολύ μικροί για να μπορέσουν να πυροδοτήσουν πιθανή βιώσιμη αναστροφή.

Η Ευρώπη σήμερα σημειώνει ισχυρότατη ανοδική αναστροφή (+3,50% κατά μέσον όρο) η οποία όμως δεν μπορεί να αναστρέψει την από μηνός καθοδική τάση των δεικτών της.

Όπως αναφέραμε και εχθές, η ανοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 των 975 μονάδων, αν τελικά γίνει, δεν θα μας ικανοποιεί. Για να επαναγοράσουμε εμείς τα τεμάχια που πουλήσαμε προχθές Τετάρτη απαιτούμε ανοδική διάσπαση του Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών των 697 μονάδων και με τζίρους άνω των 35 εκατ και αν είναι δυνατόν με αποκατάσταση της μεσοχρόνιας ανοδικής τάσης στα ξένα χρηματιστήρια.

Προς το παρόν ας παραμείνουμε  σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.


Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι 4 τραπεζικές συν την ΕΛΒΑΛ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Οι πιο ανοδικές μετοχές είναι σήμερα, βεβαίως, οι τράπεζες λόγω του υψηλού συντελεστή βήτα που έχουν.

Ωστόσο, ούτε οι τράπεζες αλλά ούτε κάποια ανοδική μη-τραπεζική μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους ώστε να πούμε ότι συσσωρεύεται επιθετικά. Και γι αυτό όπως είπαμε προηγουμένως δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή άνοδος της αγοράς.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ για να δούμε μήπως ο ΓΔ παρασυρόμενος από τους εκτινασσόμενους ξένους δείκτες μπορέσει και κλείσει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 (+1,20%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text