Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έχει «κολλήσει» ακριβώς επί της κρίσιμης στήριξης – χαμηλού τριμήνου των 640 μονάδων

Ο ΓΔ έχει «κολλήσει» ακριβώς επί της κρίσιμης στήριξης – χαμηλού τριμήνου των 640 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα, Πέμπτη, 26/11, ο κίνδυνος να ξεσπάσει πτωτικό κύμα καθώς ο ΓΔ (+0,01% στις 642 μονάδες στις 3.50 μμ) κινείται για τρίτη μέρα ακριβώς επί της έγκυρης στήριξης – τριπλού πυθμένα – χαμηλού κλεισίματος τριμήνου των 641-643 μονάδων κινδυνεύοντας με την παραμικρή πτώση να διασπάσει καθοδικά την στήριξη που σημαίνει σήματα πωλήσεων.

Ο κίνδυνος θα απομακρυνθεί μόνον αν ο ΓΔ αντιδράσει άμεσα και ισχυρά ανοδικά ξεπερνώντας την ενδιάμεση κορυφή – υψηλό 3 εβδομάδων των 671 μονάδνων (+4,50% από τώρα).


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 641 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 65% σε 45%-50%.


Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ισορροπημένη με την έννοια ότι ο αριθμός των ανοδικών μετοχών περίπου ισούται με τον αριθμό των καθοδικών και επίσης, ο αριθμός των έντονα ανοδικών μετοχών περίπου ισούται με τον αριθμό των έντονα καθοδικών μετοχών.

Οι έντονα ανοδικές μετοχές είναι οι, ΣΩΛΚ, ΦΡΛΚ και ΜΙΓ. Η ΣΩΛΚ μάλιστα αξίζει το τίτλο της «μετοχής της ημέρας» καθώς πετυχαίνει άνοδο +8,30% με μεγάλους όγκους 90 χιλ τεμαχίων διασπώντας ανοδικά έγκυρη αντίσταση που σημαίνει σήματα αγορών.

Οι έντονα καθοδικές μετοχές είναι οι, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ  με limit down -16% και -8% αντίστοιχα.

Η προσοχή μας σήμερα και κατά τις τρεις επόμενες συνεδριάσεις θα είναι συγκεντρωμένη στην μετοχή της ΕΤΕ στης οποίας την ΑΜΚ σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε και εμείς. Η τιμή της ΑΜΚ θα είναι τα 2 λεπτά προ reverse split ή 30 λεπτά μετά reverse split. Η τρέχουσα τιμή της ΕΤΕ είναι περίπου 10 λεπτά προ σπλιτ δηλαδή πενταπλάσια από την τιμή της ΑΜΚ. Η ΑΜΚ για τους Έλληνες μικρομετόχους θα λήξει την Τρίτη-Τετάρτη, 3-4 Δεκεμβρίου και οι προκύπτουσες μετοχές θα βγούν σε διαπραγμάτευση στις 16 Δεκεμβρίου δηλαδή μετά 7 συνεδριάσεις. Σε περίπτωση που συμμετάσχουμε θα έχουμε κέρδος αν την Δευτέρα, 16/12/15, η μετοχή θα έχει κρατηθεί πάνω από τα 2 λεπτά προ σπλίτ ή τα 30 λεπτά μετά σπλίτ. Η μετοχή αυτή τη στιγμή κάνει 10 λεπτά προ σπλιτ , άρα ευχόμαστε να κρατηθεί μέσα στο 7ήμερο όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αυτό θα εξαρτηθεί εάν επιτραπεί στους μεγάλους ξένους που ήδη έχουν πάρει τα χαρτιά τους να τα διαπραγματευτούν πριν τις 16 Δεκεμβρίου. Αν τους επιτραπεί, τότε κατά το ενδιάμεσο 7ήμερο το χαρτί θα κινηθεί δραματικά προς τα 30 λεπτά μετά σπλίτ. Αν όμως τους επιτραπούν οι πράξεις στις 16 Δεκεμβρίου, όπως στους έλληνες μικρομετόχους, τότε η πιθανότητα να καταρρεύσει το χαρτί προ της 16/12, θα είναι μικρή και οι βραχυχρόνιοι μικρομέτοχοι θα μπορέσουν να πουλήσουν πολύ ψηλότερα των 30 λεπτών μετα σπλίτ αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη. Θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και θα σας ενημερώσουμε. Έχουμε μπροστά μας 3 συνεδριάσεις.

ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, οι δύο αυτές καυτές μετοχές σήμερα κρατούνται στα χθεσινά επίπεδα, χαμηλά για τον ΟΠΑΠ και υψηλά για τον ΟΤΕ. Λογικά, βάσει της αρχής της διατήρησης της τάσης (5ος νόμος του Dow) η απόκλιση μεταξύ των δύο θα μεγαλώσει.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.





 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text