Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Ομόλογα θανάτου: Τι υπόσχονται

Ομόλογα θανάτου: Τι υπόσχονται

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ομόλογα θανάτου: Τι υπόσχονται

Τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου, με πολλές... συναρτήσεις και παραδοχές αμφιβόλου αποτελέσματος, καθώς ουδείς εγγυάται τα χρήματα που διαθέτει ο επενδυτής αποδεικνύονται τα «ομόλογα θανάτου» ή Traded Life Policies, όπως τα Aurora Defined Benefits Funds.

Το CNN Greece αποκαλύπτει σήμερα τι υπόσχεται η εταιρεία Aurora στους επίδοξους επενδυτές και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα. Αλλά και μία από τις παρουσιάσεις της που φέρει την επισήμανση «Αυστηρά Προσωπικό και Εμπιστευτικό», κάνοντας... σεμινάρια στους πελάτες της ότι δεν διαχειρίζεται «ομόλογα θανάτου», αλλά επενδυτικά προϊόντα που στηρίζονται στις πολιτικές ζωής. Για να το πετύχει δε, κάνει σύγκριση των κλασικών ασφαλιστηρίων ζωής με τα προϊόντα της και αναφέρει: ένα ασφαλιστήριο ζωής καλύπτει περιπτώσεις πρόωρου θανάτου, αλλά κανείς δεν το αποκαλεί «ασφάλεια θανάτου». Αντίστοιχα, τα ασφαλιστήρια υγείας καλύπτουν περιπτώσεις ασθενείας αλλά δεν τα ονοματίζει κάποιος «ασφαλιστήρια ασθένειας».

Οι ελληνικές αναφορές υπήρχαν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Στην περιγραφή μέσω της μηχανής αναζήτησης αναφέρει: “ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. AURORA DEFINED BENEFITS FUND. Πληροφορίες Αμοιβαίου Κεφαλαίου. Το Aurora Αμοιβαίο Κεφάλαιο Καθορισμένης Αποδόσεως».

Ωστόσο η ιστοσελίδα, η οποία φέρεται να ανήκει σε επενδυτική εταιρεία με έδρα την Κύπρο, έχει «κατέβει».


Πηγή: cnn.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text