Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Βυθίζεται εκ νέου το Χρηματιστήριο, σε νέα περιδίνηση η Ευρώπη μετά τις δηλώσεις Γέλεν

Βυθίζεται εκ νέου το Χρηματιστήριο, σε νέα περιδίνηση η Ευρώπη μετά τις δηλώσεις Γέλεν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βυθίζεται εκ νέου το Χρηματιστήριο, σε νέα περιδίνηση η Ευρώπη μετά τις δηλώσεις Γέλεν

Μαζικές ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές οδηγούν το Χρηματιστήριο σε νέο sell off σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα.

Η επιδείνωση του κλίματος στην Ευρώπη μετά τις δηλώσεις της προέδρου της FED Janet Yellen, η οποία προειδοποίησε ότι η αδυναμία στην παγκόσμια οικονομία και οι κίνδυνοι από την Κίνα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα εγχώρια οικονομικά αδιέξοδα της χώρας προκαλούν νέα μεγάλη βύθιση στο Χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης καταρρέει με απώλειες -5% με το τραπεζικό κλάδο να έχει απώλειες -11,31%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματιστήριο είναι σε πτώση για όγδοη διαδοχική ημέρα.

Oι ισχυρές απώλειες (-3,85%) που κατέγραψε το χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ στη πρώτη συνεδρίαση μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά, μετέφερε την νευρικότητα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που ξεκίνησαν την Πέμπτη με σοβαρές απώλειες που υπερβαίνουν το 3% για Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Η αγορά μετοχών έχει επιστρέψει στα επίπεδα Νοεμβρίου 1987 και οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτές συνεχίζουν να ρευστοποιούν καθώς διαπιστώνουν ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της κυβέρνησης που προσπαθεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα δύο μεγάλες κρίσεις όπως είναι η αξιολόγηση της οικονομίας και το προσφυγικό θέμα.

Στο 11% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στο 11% αναρριχήθηκε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου καθώς από την έναρξη της συνεδρίασης στις διεθνείς πλατφόρμες  εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα να σημειώνεται πτώση στις τιμές. Το 10ετές ομόλογο έχει τιμή στα 56,00 λεπτά του ευρώ από 57,60 λεπτά που ήταν η χθεσινή αποτίμηση. Το αποτέλεσμα είναι  το spread του 10ετούς ομολόγου σε σύγκριση με το 10ετές γερμανικό ομόλογο που υποχωρεί σήμερα στο 0,16% να διαπραγματεύεται στις 1.084 μονάδες βάσης από 1.035 μονάδες βάσης που είχε κλείσει το απόγευμα της Τετάρτης.

Το 3ετές ομόλογο υποχωρεί στα 75,50 λεπτά του ευρώ από 76,50 λεπτά του ευρώ την χθεσινή μέρα, ενώ η απόδοση έχει φθάσει στο 15% από 14,50% στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Το 2ετές ομόλογο παραμένει σταθερό ως προς τη τιμή σ σχέση με χθές στα 86,80 λεπτά του ευρώ ενώ η απόδοση διαμορφώνεται στο 14,30%.

Η περιδίνηση των ευρωπαΪκών χρηματιστηρίων στρέφει τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια όπως είναι τα κρατικά ομόλογα που σήμερα υποχωρούν οι αποδόσεις τους εάν εξαιρέσουμε τα πορτογαλικά δεκαετή ομόλογα που ενισχύεται η απόδοσή τους  στο 3,85% από 3,54% την χθεσινή μέρα . Τα ιταλικά δεκαετή έχουν απόδοση 1,66%, τα γαλλικά δεκαετή ομόλογα έχουν απόδοση 0,55% από 0,61% την χθεσινή μέρα. Το ισπανικό δεκαετές έχει απόδοση 1,74%, ενώ το ιρλανδικό ομόλογο υποχωρεί στο 0,99% από 1,04% στη συνεδρίαση της Τετάρτης.


Πηγή: kathimerini.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text