Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά ανοδικά με δύναμη τον σημαντικό κερδοφόρο μεσομακροχρόνιο δείκτη τάσης ΑΚΜΟ200 (Απλό Κινητό Μέσο 200 ημερών)

Ο ΓΔ διασπά ανοδικά με δύναμη τον σημαντικό κερδοφόρο μεσομακροχρόνιο δείκτη τάσης ΑΚΜΟ200 (Απλό Κινητό Μέσο 200 ημερών)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σημαδιακή είναι η σημερινή μέρα (Τρίτη, 10.5) καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +2,77% (στις 626 μονάδες στις 4.00 μμ) και με μεγάλους τζίρους (190 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά ανοδικά την γραμμή του ΑΚΜΟ200 και ταυτόχρονα κατοχυρώνει ακόμα καλύτερα την θέση του πάνω από τις 600 μονάδες. Οι ξένοι δείκτες με μικρή σήμερα άνοδο δεν δείχνουν ιδιαίτερη δύναμη αφού μέχρις στιγμής δεν έχουν καταφέρει ούτε 20% ανοδικό retracement της διόρθωσης τέλους Απριλίου-αρχών Μαίου.

Να σημειωθεί ότι ο ΑΚΜΟ200 είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους δείκτες της Τεχνικής Ανάλυσης σε όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου. Ειδικά στο ΧΑ από το 1992 (έτους που παρέχονται πλήρη τεχνικά δεδομένα) έως σήμερα, ενώ η τακτική buy and hold εφαρμοζόμενη στον ΓΔ απέφερε μηδενικά κέρδη (από τις 600 μονάδες το 1992 στις σημερινές πάλι 600 μονάδες), το σύστημα του ΑΚΜΟ200 εξοπλισμένο με φίλτρο υψηλού 8 εβδομάδων στην είσοδο και φίλτρο χαμηλού 4 εβδομάδων στην έξοδο, μέσω 18 μόνον πράξεων απέδωσε κέρδη +1100% στην 24ετία με ευστοχία 11/18 = 61%.

Μετά το σημερινό τεχνικό συμβάν στο γράφημα του ΓΔ η εμπιστοσύνη μας στην τρέχουσα ανοδικότητα του ΧΑ ενισχύεται αναμένοντας και την κατάκτηση των 700 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 3 μετοχές, οι καλών εταιριών ΕΥΑΠΣ, ΠΛΑΘ και ΓΡΙΒ, από τις 45 που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή πτώση ενώ όλες οι υπόλοιπες σημειώνουν άνοδο και αρκετές, 14 τον αριθμό, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους σημειώνουν σήμερα οι, ΒΙΟ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΕΛΠΕ, ΟΛΘ και ΕΧΑΕ και βέβαια όλες οι τραπεζικές μετοχές.


Οι τραπεζικές μετοχές εκτοξεύονται σήμερα με άνοδο στον ΔΤΡ +7% και με πιο επιθετική την ΕΥΡΩΒ +12,30% λόγω της κερδοσκοπικής δυνατότητας αυτών των τίτλων.


Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων (πολλαπλών ισουψών σημείων επαφής) αντιστάσεων δίδουν σήμερα οι, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΕΧΑΕ. Αν είμασταν υποαγορασμένοι θα αγοράζαμε σήμερα ΕΧΑΕ και λίγο από τις ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ και οι οποίες θα μπορούσαν να ονομασθούν «μετοχές της ημέρας».

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text