Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα έχει δυνάμεις ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά τις 650 μονάδες

Ούτε σήμερα έχει δυνάμεις ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση (Παρασκ, 27/5) διότι, ναι μεν ο ΓΔ (+0,05% στις 645 μονάδες) αδυνατεί, παρά την επίμονη πολιορκία, να κατακτήσει το υψηλό έτους των 650 μονάδων, όμως, κατασκευάζει εδώ και 5 μέρες την σφικτή οριζόντια βάση των 640-650 μονάδων η οποία λόγω υφιστάμενης μεσομακροπρόθεσμης ανοδικής ορμής είναι πιο πιθανό να διασπασθεί ανοδικά με συνέπεια την πιθανή έκλυση ανοδικού κύματος προς τις 700 μονάδες.

Οι σημερινοί τζίροι είναι μικροί (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δίδοντας χαρακτήρα αναμονής στην συνεδρίαση ενώ και οι ξένοι δείκτες κινούνται σήμερα χωρίς αξιόλογες μεταβολές λίγο κάτω από τα υψηλά έτους τείνοντας και αυτοί, λόγω ανοδικής ορμής, να τα διασπάσουν ανοδικά.

Οι συνθήκες λοιπόν συντείνουν για συνέχιση της ανόδου και γι αυτό το λόγο εμείς δεν εγκαταλείπουμε τις long θέσεις μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Από άποψης μετοχών η σημερινή συνεδρίαση είναι πλευρική-ουδέτερη με τον αριθμό των ανοδικών μετοχών περίπου να ισούται με τον αριθμό των καθοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΜΙΓ, ΑΝΕΜΟΣ και ΕΛΛΑΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +12% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η  ΜΙΓ με εντυπωσιακή άνοδο +12% και όγκο 5 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής οφειλόμενη στη σημερινή ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2016  με αύξηση κερδών EBITDA +65% και ελάχιστη μείωση τζίρου -0,50%. (Καλό θα είναι για σας,  δίδοντας ελάχιστα λεπτά καθημερινά από το χρόνο σας να ενημερώνεσθε για τις εισηγμένες εταιρίες στα έγκριτα sites , capital.gr, eyro2day και eurocapital.gr πατώντας στην πρώτη σελίδα το πεδίο «επιχειρήσεις»).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αγκιστριού δίνει σήμερα ο ΑΝΕΜΟΣ με μεγάλη άνοδο +5,80% και μεγάλους όγκους 320 εκατ τεμάχια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή εισήχθη πριν 2 χρόνια στο ΧΑ με τιμή 1,60 και τώρα τιμάται 0,75 παρά του ότι η εταιρία κατά την  διετία πετυχαίνει αύξηση κερδών και τζίρου.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΜΙΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ και ΕΛΛ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης νέα υψηλά έτους σημείωνε και η ΦΦ προσεγγίζοντας το ψυχολογικό όριο των 20 ευρώ αλλά στη συνέχεια δέχθηκε πωλητική αντεπίθεση με μέτριους όγκους και μέτρια πτώση τιμής στα τρέχοντα 19,30 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν βιώνει σήμερα μεγάλους όγκους συσσωρεύσεων ή διανομών εκτός των δυο νικητριών της ημέρας, των ΜΙΓ και ΑΝΕΜΟ, που συσσωρεύωνται με μεγάλους όγκους.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ να δούμε μήπως τα καταφέρει ο ΓΔ να κλείσει σε νέα υψηλά έτους.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text