Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να συνεχίσει την πλαγιοανοδική τάση των τελευταίων 4 εβδομάδων σημειώνοντας σήμερα (Δευτέρα, 25/7/206) μικρή πτώση λίγο πάνω από τις 550 μονάδες

Ο ΓΔ δεν μπορεί να συνεχίσει την πλαγιοανοδική τάση των τελευταίων 4 εβδομάδων σημειώνοντας σήμερα (Δευτέρα, 25/7/206) μικρή πτώση λίγο πάνω από τις 550 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ημέρα αναμονής χαρακτηρίζουμε την σημερινή καθώς ο ΓΔ σημειώνει μικρή πτώση -0,90% (στις 565 μονάδες στις 2.40 μμ) ενώ στην Ευρώπη επικρατούν ήπιες ανοδικές τάσεις με τους βορειοευρωπαικούς δείκτες να τείνουν να ανακτήσουν ολόκληρη την brexit διόρθωση και τους νοτιοευρωπαικούς να ανακτήσουν το μισό αυτής.

 

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι μετριότατη. Ναι μεν ο εν λόγω δείκτης κατόρθωσε την Παρασκευή 22/7, να διασπάσει ανοδικά το Υψηλό 20 ημερών αλλά με οριακότατο τρόπο σαν να μη έγινε η διάσπαση και επιπλέον αυτή τη στιγμή ο ΓΔ διασπά καθοδικά με οριακό τρόπο πάλι, για δυο μονάδες, τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 567 μονάδων και βέβαια οι σημαντικοί μεσομακροχρόνιοι δείκτες τάσης όπως ο ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80) φέρουν καθοδικές ενδείξεις.

 

Η κατάσταση θα χειροτερεύσει εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα του των 555 μονάδων (πάντα σε τιμές κλεισίματος) και κυρίως αν χάσει το μισό της μετα-brexit ανόδου κλείνοντας κάτω των 545 μονάδων.

 

Ώστε, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 555 και 545 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε ελπίδες ότι θα έχουμε φέτος ένα όχι-άσχημο χρηματιστηριακό καλοκαίρι.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά 66% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Παρακαλώ σημειώσατε ότι τις 1000 μετοχές ΜΕΤΚΑ που αγοράσαμε στο κλείσιμο της Παρασκευής, θα τις περάσουμε σαν εγγραφή στην αυριανή αποτίμηση.

 

Μετοχές

 

Ελάχιστο ενδιαφέρον έχει η σημερινή συνεδρίαση από άποψης μετοχών. Τα ¾ των μετοχών κινούνται πτωτικά και το ¼ ανοδικά ενώ δυο μετοχές, οι ΜΙΓ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει άνοδο καλύτερη του +3%.

 

Στη σημερινή συνεδρίαση μόνον δύο συμβάντα μας κάνουν εντύπωση , η πολύ μεγάλη πτώση , περίπου -10% με μεγάλους όγκους περίπου 4 εκατ τεμαχίων της ΜΙΓ σαν απόρροια της συνεχιζόμενης διαμάχης του προέδρου της κ. Βγενόπουλου με το κυπριακό Δημόσιο.

 

Και δεύτερον, οι μετοχές που κινδυνεύουν να διασπάσουν έγκυρες μεσοχρόνιες στηρίξεις, ούτε σήμερα βελτιώνουν την κατάστασή τους και τέτοιες μετοχές είναι οι, ΣΩΛΚ, ΕΧΑΕ, ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ, ΙΝΤΚΑ και ΣΑΡ.

 

Δεν έχουμε να παρατηρήσουμε κάτι άλλο στην σημερινή ανιαρή συνεδρίαση, θα επανέλθουμε αύριο την ίδια ώρα, κατά τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text