Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδύναμο το ΧΑ δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά μετά το χθεσινό πωλητικό χτύπημα

Αδύναμο το ΧΑ δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά μετά το χθεσινό πωλητικό χτύπημα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδυναμία διακρίνουμε σήμερα (Τρίτη, 13/9) στον ΧΑ καθώς ο ΓΔ μετά την χθεσινή καθοδική διάσπαση του ΧΚ20 των 561 μονάδων με μεγάλη ημερήσια πτώση -1,70% και με ελαφρά αυξημένους τζίρους, αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, βρίσκεται καθηλωμένος στο -0,30% (στις 555 μονάδες) με μεγάλους για την εποχή τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μαύρο ημερήσιο κηροπήγιο μεγέθους 5 μονάδων ή 0,90% ενώ την ίδια σχεδόν βραχυχρόνια αδυναμία δείχνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που δεν μπορούν να; Ανακτήσουν ούτε μικρό μέρος από τις χθεσινές ζημιές (αλλά όχι και τα των ΗΠΑ που χθες ανάκτησαν σχεδόν τα 2/3 της μεγάλης πτώσης της Παρασκευής).

Για να πούμε ότι υπάρχει κάποια υποβόσκουσα δύναμη στο ΧΑ, απαιτούμε άμεση ανάκτηση των μισών χθεσινών ζημιών με σημερινή άνοδο τουλάχιστον κατά +0,80%. Για να ανακτήσουμε τις ελπίδες μας για μια καλή φθινοπωρινή ανοδική τάση, ελπίδες που είχαμε μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει τις μισές πρόσφατες ζημιές επανερχόμενος πάνω από τις 570 μονάδες όπου διέρχεται και ο ΕΚΜΟ30 και, τέλος, για να προχωρήσουμε σε επαναγορές των μετοχών που πουλήσαμε τελευταία, θα πρέπει ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά ή να προσεγγίσει απειλητικά το υψηλό διμήνου των 582 μονάδων (+4,70% από τώρα, δηλαδή θέλει πολύ δουλειά).

Σε αντίθετη περίπτωση, συνέχισης της τρέχουσας διόρθωσης, εμείς θα είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το Χαμηλό Κλείσιμο 40 ημερών, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του  έκθεση από περίπου 50% σε περίπου 30% έως 40%.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό, αλλά καμία μετοχή δεν χάνει χειρότερα του -3% σε αντίθεση με δυο μετοχές πολύ χαμηλής εμπορευσιμότητας, τις ΠΛΑΘ και ΕΥΑΠΣ, που κερδίζουν λίγο περισσότερο του +3%.

Συσσωρεύσεις δεν βλέπουμε σε καμία μετοχή αλλά διανομές βλέπουμε σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Σήματα αγορών δεν δίνει καμία μετοχή ενώ σήματα πωλήσεων, και μάλιστα εμφανή, δίνει σήμερα ο ΟΤΕ.

Μετοχές με αρνητικό διαγραμματικό outlook (αυτές που κινούνται κοντά σε εμφανείς στηρίξεις ή αυτές που κινούνται σε συμπαγείς καθοδικές τάσεις) : διακρίνουμε τις, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ και ΦΦ.

Μετοχές με θετικό διαγραμματικό outlook (αυτές που κινούνται κοντά σε εμφανείς αντιστάσεις ή αυτές που κινούνται σε συμπαγείς ανοδικές τάσεις) : διακρίνουμε τις, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΤΚΑ, ΜΛΣ, ΚΥΠΡ, ΣΑΡ, ΣΩΛΚ και ΑΝΕΜΟ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text