Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανήλθε σήμερα, Πέμπτη, 29/9/16, ασθμαίνων στην γνωστή θέση του, λίγο πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και τη μέση τιμή του θερινού καναλιού αναμονής

Ο ΓΔ επανήλθε σήμερα, Πέμπτη, 29/9/16, ασθμαίνων στην γνωστή θέση του, λίγο πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και τη μέση τιμή του θερινού καναλιού αναμονής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η σημερινή συνεδρίαση με την μέτρια άνοδο του ΓΔ (+0,90% στις 568 μονάδες) και με χαμηλούς τζίρους (των 22 εκατ) έδωσε μεν κάποια ανάσα στους αγορασμένους (ότι δηλαδή μπορεί να αποφευχθεί η καθοδική διάσπαση του χαμηλού τριμήνου των 550 μονάδων) αλλά δεν τους έπεισε ότι έχει την δυνατότητα για μια φθινοπωρινή εκτίναξη προς το υψηλό Μαΐου 2016 των 650 μονάδων (περίπου +20% από τώρα).

Για να μας πείσει η αγορά ότι έχει ανοδικές δυνάμεις, θα πρέπει ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά τον ΑΚΜΟ200 των 569 μονάδων, την κυλιόμενη κορυφήτου των 574 μονάδων και κυρίως, το υψηλό τριμήνου των 582 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται μέσα στο θερινό οριζόντιο κανάλι αναμονής των 551-582 μονάδων, εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί αποφεύγοντας πράξεις, αγορών ή πωλήσεων.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 30/9/2016

Διατηρούμε την από προχθές στρατηγική μας ότι…..…. «Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 551 μονάδων το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 60% σε 40-50% ενώ εάν κλείσει άνω των 574 μονάδων θα αυξήσει την έκθεσή του από 60% σε 70%. Αλλά αυτές οι μεταβολές είναι δύσκολο να γίνουν, άρα αύριο πιθανόν να μην κάνουμε καθόλου  πράξεις».

 Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 4/5 των μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ μια μετοχή, ο ΜΥΤΙΛ,  έκλεισε με μεγάλη άνοδο και μια, η ΑΤΤ, με μεγάλη πτώση.

 Η μετοχή της ημέρας : Ηταν ο ΜΥΤΙΛ που έκλεισε με μεγάλη άνοδο +6,14% και μεγάλους όγκους 400.000 χιλ τεμαχίων διασπώντας ανοδικά τον στροφέα – υψηλό διμήνου και δίδοντας σήμα μεσοπρόθεσμων αγορών.

 Μετοχές που επίσης τείνουν να δώσουν ανάλογα σήματα αγορών όπως ο ΜΥΤΙΛ έδωσε σήμερα : είναι οι ΕΛΠΕ, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΛΟΤ, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ, ΤΙΤΚ, ΦΡΛΚ και ΦΦ, δηλαδή έχουμε αρκετές υποψήφιες μετοχές στην περίπτωση που ο ΓΔ κινηθεί προς το υψηλό αρχών Σεπτεμβρίου των 582 μονάδων ή έστω προς το υψηλό 3 εβδομάδων των 574 μονάδων.

 Μετοχές που τείνουν να κάνουν το αντίθετο, να διασπάσουν καθοδικά το χαμηλό διμήνου δίδοντας μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων. Είναι οι, ΑΛΦΑ (δυστυχώς η κυριότερη μετοχή του ΧΑ), ΙΝΤΚΑ, ΚΥΠΡ και ΠΕΙΡ.

Η ΕΕΕ κρατά καλά την ανοδική της τάση διασπώντας σήμερα σχηματισμό σημαίας που σημαίνει αύξηση θέσεων.

Η ΣΩΛΚ έχει πετύχει χθες και σήμερα μεγάλη άνοδο περίπου +18% αλλά με φθίνοντες όγκους που σημαίνει ότι περιμένουμε διόρθωση η οποία θα αφήσει πίσω της ένα αγκίστρι στην ανοδική διάσπαση του οποίου θα δοθεί μερικό σήμα αγορών.

Θα επανέλθουμε αύριο το βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text