Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σημειώνει με οριακό τρόπο νέο υψηλό 12μήνου αλλά διαγραμματικά η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής

Ο ΓΔ σημειώνει με οριακό τρόπο νέο υψηλό 12μήνου αλλά διαγραμματικά η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά για τους longs εξελίσσεται και σήμερα, Τετ, 11/1) η αγορά με τον ΓΔ να κερδίζει οριακά +0,15% (στις 661 μονάδες στις 3.40 μμ) με μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινούνται και πάλι πολύ κοντά στα υψηλά εποχής.

Το τι κάνει η αγορά μπορούμε σήμερα να το δούμε καλύτερα σε μεσοβραχυπρόθεσμο γράφημα ημερησίων κηροπηγίων (και όχι σε μεσοπρόθεσμο γράφημα κλεισιμάτων που συνηθίζουμε) του ΓΔ όπου παρατηρούμε ότι κατά τις τελευταίες 4 μέρες, με 5η την σημερινή, ο ΓΔ κυμαίνεται πλευρικά γύρω από το υψηλό εποχής των 660 μονάδων διαγράφοντας κάτι σαν «παραλληλόγραμμο» το οποίο ανήκει στους σχηματισμούς «συνέχισης» και όχι στους «αναστροφής».

Πιστεύομε λοιπόν ότι ο ΓΔ μαζεύει δυνάμεις ή χτίζει βάση στις 660 μονάδες με σκοπό να προχωρήσει προς τις 700.

Η άποψή μας θα ακυρωθεί μόνον αν ο ΓΔ χάσει άμεσα τις 650 και 630 μονάδες καταστέλλοντας το ανοδικό momentum.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Επειδή η αγορά είναι ανοδική (bullish) και παρά το γεγονός ότι ο ΓΔ είναι σήμερα ουδέτερος με ελάχιστη μεταβολή +0,15%, το πλάτος της αγοράς είναι και πάλι ανοδικό με το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 40% αρνητικό ενώ 3 μετοχές, οι ΕΛΛ, ΟΛΘ και ΓΡΙΒ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Μετοχή της ημέρας : δεν θα θεωρούσαμε κάποια, αλλά μπορούμε να δούμε τις gainers (νικήτριες) και τις losers (ηττημένες) :

Πρώτη νικήτρια είναι η ΕΛΛ, που όταν πριν ένα περίπου μήνα έδινε σήματα αγορών εμείς είμασταν επιφυλακτικοί, και να τώρα που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες σε ράλι, από τα 10,50 ευρώ της τιμής της διάσπασης στα σημερινά 12,80 (+4,50%). Δεν ξέρουμε που θα αναστραφεί ή θα αναπαυθεί προσωρινά το ράλι.

Η ΟΛΘ :  δίνει σήμερα τα σήματα αγορών που δεν μπόρεσε να δώσει χθες, με ανοδική διάσπαση υψηλού διμήνου με μεγάλη άνοδο +3,20% και με μεγάλους αλλά μειωμένους ως προς χθες όγκους 5700 τεμαχίων μέχρις στιγμής.

 

H ΓΡΙΒ (+3,10% με 8 χιλ τεμάχια) προσπαθεί να ξεπεράσει το προχθεσινό υψηλό εποχής των 8,14 ευρώ.

Η ΜΙΓ μετά τις χθεσινές διανομές δεν μας πείθει ότι με την σημερινή ανοδική αντίδραση του +1,90% με 1,7 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής θα επανέλθει στο ράλι. Για να πεισθούμε ότι συνεχίζεται η ανοδική τάση θα πρέπει να ξεπεράσει την προχθεσινή κορυφή των 16,30 (τρέχουσα τιμή 0,16) με μεγάλους όγκους.

Το ίδιο ισχύει και για την ΦΦ (+1,80% με 23 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) : για να θεωρήσουμε ότι το χτύπημα -20% του Νοεμβρίου τείνει προς εξουδετέρωση, θα πρέπει αυτή να επανέλθει πάνω από τα 20 ευρώ (τρέχουσα τιμή 19,35).

Η ΑΛΦΑ (+0,51%) όλο και πλησιάζει τον στροφέα της των 2 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,99). Θα θέλαμε όμως και όγκους πάνω από 10 εκατ τεμάχια (σήμερα προβλέπουμε μόλις 2 εκατ).

Ολες οι σημερινές ηττημένες με διορθώσεις από -1% έως -2,50% δεν μας ανησυχούν διότι γίνονται στα ψηλά των μεσοπρόθεσμων γραφημάτων των μετοχών και με μικρούς όγκους και αναφερόμαστε στις, ΤΙΤΚ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΑΠΣ, ΟΠΑΠ και ΜΟΗ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text