Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται με τον ίδιο διστακτικό τρόπο, όπως στις προηγούμενες μέρες, η άνοδος του ΓΔ

Συνεχίζεται με τον ίδιο διστακτικό τρόπο, όπως στις προηγούμενες μέρες, η άνοδος του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική είναι και η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 12/1) με τον ΓΔ να σημειώνει νέα μικρή άνοδο +0,40% (στις 666 μονάδες στις 3.40 μμ) και πάλι με μικρό τζίρο (37 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και πάλι με μικρές μεταβολές (κατά μέσον όρο -0,20%) στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ συνεχώς βελτιώνεται με σχεδόν καθημερινά νέα υψηλά έτους χωρίς όμως να βλέπουμε μια ισχυρή συνεδρίαση με άνοδο στον ΓΔ πάνω από +1,50% που θα πυροδοτούσε ένα αξιόπιστο ανοδικό ρεύμα προς τον στόχο των 700 μονάδων. Η αιτία προφανώς έγκειται στους πολύ μικρούς τζίρους (35 εκατ κατά μέσον όρο ημερησίως κατά τις τελευταίες 15 συνεδριάσεις) που αδυνατούν να «τινάξουν» τον ΓΔ προς τα πάνω.

Αιτία των μικρών τζίρων είναι προφανώς η στάση αναμονής των ξένων (που κάνουν τα 2/3 των συναλλαγών) ενόψει της αξιολόγησης της χώρας μας. Αλλά το γεγονός ότι ο ΓΔ πάει να σηκώσει κεφάλι είναι πολύ θετικό.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις σήμερα, ούτε αγορές γιατί είναι πλήρως αγορασμένο, ούτε πωλήσεις γιατί η τάση είναι ανοδική και κανένα σύστημα, ούτε κάποιο βραχυχρόνιο, δίνει σήματα πώλησης στον ΓΔ.

Μετοχές

Παρά το μικρό ποσοστό ανόδου (+0,40%) του ΓΔ, τα 2/3 των μετοχών κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ 3 μετοχές, οι ΑΝΕΜΟΣ, ΕΥΡΩΒ και ΑΒΑΞ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : Μας εντυπωσιάζει ο ΑΝΕΜΟΣ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +4,90% με μεγάλους γι αυτόν όγκους, 130 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, αλλά δεν τον ανακηρύσσουμε «μετοχή της ημέρας» διότι έχει ανέβει σε υπεραγορασμένα επίπεδα (+70% μέσα σε 6 μήνες) και είναι λίγο επικίνδυνος για οξεία διόρθωση.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέα ή αγκιστριού δίνουν σήμερα οι ΑΛΦΑ, ΒΙΟ και ΤΕΝΕΡΓ με μέτριες ημερήσιες ανόδους, από +1% έως +1,50%, και με μικρούς όγκους και για αυτό, δεν  τις ανακηρύξαμε σαν μετοχές της ημέρας. Όμως, για κάποιον υποαγορασμένο επενδυτή, οι τρεις αυτές μετοχές είναι κατάλληλες για μερικές τοποθετήσεις. Αν τυχόν κάποια κλείσει με άνοδο άνω του +2% και με όγκους μεγαλύτερους του μέσου όγκου τους του κυλιόμενου μήνα, τότε κατά την γνώμη μας, αξίζουν περισσότερες τοποθετήσεις. (Η ΒΙΟ προσπαθεί να κάνει κάτι τέτοιο).

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι τρεις αναφερθείσες, ΑΛΦΑ, ΒΙΟ , ΤΕΝΕΡΓ συν τις ΕΛΛ, ΧΑΚΟΡ και ΟΛΘ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text