Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά στέκει σήμερα αναποφάσιστη στο οριζόντιο εύρος των 640-650 μονάδων του ΓΔ

Η αγορά στέκει σήμερα αναποφάσιστη στο οριζόντιο εύρος των 640-650 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αναμονή και αναποφασιστικότητα διακρίνουμε σήμερα (Τρίτη, 17/1) στην αγορά με τον ΓΔ να παλινδρομεί κατά ±0,60% γύρω από το χθεσινό κλείσιμο των 644 μονάδων το οποίο βρίσκεται λίγο κάτω από τον μέσον άξονα των 646 μονάδων του 20ημερου οριζόντιου εύρους του των 628-666 μονάδων δείχνοντας εξισορρόπηση-ισοπαλία αγοραστών πωλητών. Ο σημερινό τζίρος είναι και πάλι μικρός, 30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ οι κύριοι δυτικοί Ξένοι Δείκτες κινούνται με μικρές μεταβολές πολύ κοντά στα υψηλά έτους (ο Nasdaq βρίσκεται σε υψηλό όλων των εποχών).

Το γράφημα του ΓΔ από μεσομακροπρόθεσμη (πχ 12μηνη) άποψη δεν εμφανίζει πρόβλημα καθώς η θέση του εν λόγω δείκτη βρίσκεται στην άνω δεξιά γωνία της οθόνης μας δηλαδή σε ανοδική τάση με ανερχόμενο το ωθητήριο κύμα. Όμως, από βραχυπρόθεσμη (πχ 10ήμερη) άποψη ο ΓΔ δείχνει πρόβλημα ευρισκόμενος στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης δηλαδή σε βραχυχρόνια καθοδική τάση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς οι μεσοπρόθεσμοι επενδυτές περιμένουμε να δούμε αν θα κρατηθούν οι μεσοπρόθεσμες στηρίξεις του ΓΔ πού τώρα διακρίνουμε δύο, της γραμμής του ΕΚΜΟ30 που βρίσκεται στις 640 μονάδες και του κυλιόμενου Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών που σήμερα ανέβηκε στις 628 μονάδες.

Προς το παρόν λοιπόν, στις 643 μονάδες του ΓΔ, δεν έχουμε πρόβλημα θεωρώντας ότι η αγορά βρίσκεται σε φυσιολογική και αναγκαία βραχυχρόνια διόρθωση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις εκτός της απίθανης περίπτωσης που ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% (κάτω των 637 μονάδων) και με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών 24 εκατ (αυτό είναι εφικτό) οπότε εμείς θα μειώσουμε τις μετοχικές μας θέσεις κατά 15% ακολουθώντας το σύστημα του «προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 130).

Μετοχές

Παρά του ότι ο ΓΔ φέρει αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο, οι θετικές μετοχές ισαριθμούν των αρνητικών ενώ δύο, οι ΧΑΚΟΡ και ΑΝΕΜΟΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους, πολύ πάνω από +3%, σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%. Η εμφάνιση του ταμπλώ σήμερα είναι θετική.

Επιπλέον, είναι και δύο μετοχές, οι ΠΛΑΘ και ΦΡΛΚ, που επίσης σημειώνουν νέα υψηλά έτους σε αντίθεση με καμία μετοχή που να τολμά να πλησιάσει τα χαμηλά έτους.

Η μετοχή της ημέρας : Για πρώτη ίσως φορά αναδεικνύουμε την ΧΑΚΟΡ, μια μετοχή πολύ μικρής εμπορευσιμότητας που πρίν μερικές εβδομάδες την βάλαμε στην λίστα παρακολούθησης επειδή εμφάνιζε μεγάλη αύξηση τιμής και συναλλαγών. Αυτή η τάση διατηρήθηκε και βλέπουμε σήμερα την ΧΑΚΟΡ να πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +8%, με ικανοποιητικούς γι αυτήν όγκους 55 χιλ τεμαχίων (αν και σαν τζίρος είναι ακόμη μικρός, γύρω στα 30 χιλ ευρώ) ξεπερνώντας μετά από πολλούς μήνες τη τιμή του μισού ευρώ από 0,20 λεπτά προ 12μήνου. Αν λάβουμε υπόψη ότι η ΧΑΚΟΡ το 2000 τιμάτο 12 ευρώ και το 2007 τιμάτο 6 ευρώ και σήμερα μισό ευρώ και το γεγονός ότι είναι η μόνη εναπομένουσα μετοχή ΑΕ ανήκουσας στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ, τότε οι προοπτικές αυτής της μετοχής μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Εμείς, για να αγοράσουμε ΧΑΚΟΡ θα περιμένουμε να δημιουργηθεί στην μετοχή μια οριζόντια βάση στην ανοδική διάσπαση της οποίας θα εισέλθουμε.

ΦΡΛΚ : προ ολίγου διέσπασε ανοδικά την κορυφή των 4,28 ευρώ με καλή άνοδο και όγκους (+2,14% με 66 χιλ τεμάχια) δίδοντας αξιοπρόσεκτο σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Ανοδικά γυρίσματα της διήμερης μέχρις στιγμής διόρθωσης πλησιάζοντας τα υψηλά εποχής (τα οποία αν σπάσουν ανοδικά, τότε θα προκύψουν σήματα μερικής αύξησης θέσεων) εμφανίζουν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΣΑΡ, ΟΛΠ. ΕΕΕ, ΟΛΘ, ΓΡΙΒ, ΜΛΣ και ΤΕΝΕΡΓ.

Αντίθετα, αδυναμία δείχνουν σήμερα οι ΦΦ και ΜΕΤΚΑ κινούμενες με μικρές πτώσεις προς τα χαμηλά διμήνου.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text