Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει και σήμερα ο ΓΔ να κινείται στην περιοχή αναμονής των 640-650 μονάδων

Συνεχίζει και σήμερα ο ΓΔ να κινείται στην περιοχή αναμονής των 640-650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την σημερινή (Τετ, 18/1) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο +0,30% (στις 644 μονάδες στις 3.45 μμ) και με πολύ μικρό τζίρο ( 25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κινείται για 3η μέρα μέσα στην οριζόντια ζώνη των 640-650 μονάδων η οποία βρίσκεται στο μέσο της ευρύτερης μεσοπρόθεσμης ζώνης των 628-666 μονάδων και λίγο πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 640 μονάδων. Αυτή η θέση δείχνει εξισορρόπηση αγοραστών / πωλητών λίγο πριν μια ουσιαστική κίνηση, ανοδική ή καθοδική. Οι σημερινοί πολύ μικροί τζίροι δείχνουν αναμονή της αγοράς εν όψει της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στα θέματα της αξιολόγησης των δημοσίων οικονομικών και της συμμετοχής του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση-συμβούλευση , θέματα τα οποία  θα κρίνουν το ζητούμενο, την συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στην «ποσοστική χαλάρωση».

Αναμονή λοιπόν και σήμερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Όπως φαίνεται, το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Θα προχωρούσε σε πωλήσεις μόνον αν ο ΓΔ έκλεινε με πτώση χειρότερη του -1% (κάτω των 635 μονάδων) με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών 25 εκατ.

Μετοχές

Σαν ημέρα αναμονής με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα που είναι η σημερινή, δεν βλέπουμε ιδιαίτερα συμβάντα στις κατιδίαν μετοχές. Ναι μεν οι ανοδικές είναι διπλάσιες των καθοδικών, αλλά μόνον μια, η ΙΝΛΟΤ, πετυχαίνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3% σε αντίθεση με επίσης μόνον μια, την ΠΛΑΘ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Οι τζίροι είναι σήμερα πολύ μικροί και έτσι, καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται ή διανέμεται.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΕΥΑΠΣ, ΦΡΛΚ, ΜΛΣ και ΧΑΚΟΡ ενώ νέα χαμηλά καμία δεν σημειώνει.

Μετοχές που βελτιώνουν τις θέσεις τους. Είναι αυτές που σημειώνουν ανόδους λίγο κάτω ή λίγο πάνω από εμφανή αντίσταση και είναι οι, ΕΥΑΠΣ, ΦΡΛΚ, ΜΛΣ, ΜΥΤΙΛ, ΕΕΕ και ΟΛΠ.

Αντίστροφα, επιδεινώνουν τις θέσεις τους προσεγγίζοντας στηρίξεις –χαμηλά διμήνου οι, ΕΥΔΑΠ και ΦΦ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text