Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει ο ΓΔ για 5η μέρα την παραμονή του στο στενό κανάλι αναμονής των 640-645 μονάδων

Συνεχίζει ο ΓΔ για 5η μέρα την παραμονή του στο στενό κανάλι αναμονής των 640-645 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 20/1) με τον ΓΔ να σημειώνει ελάχιστη άνοδο +0,10% (στις 643 μονάδες στις 3.55 μμ) με πολύ μικρούς τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα χωρίς τα πακέτα του ΑΣΤΕΡΑ αξίας περίπου 5 εκατ)  και με επίσης ελάχιστες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που και αυτά βρίσκονται πολύ κοντά στα υψηλά έτους δηλαδή, σε ανοδική τάση.

Η 5νθήμερη μέχρις στιγμή ανάπαυλα του ΓΔ στο στενότατο εύρος των 640-645 μονάδων από διαγραμματική άποψη έχει ταυτόχρονα θετική και αρνητική σημασία. Θετική διότι τα βραχυχρόνια οριζόντια κανάλια που βρίσκονται κοντά στα υψηλά εποχής απορροφούν τις υπεραγορασμένες καταστάσεις ξεσπώντας συνήθως ανοδικά, και αρνητική, διότι τα ίδια μικρά κανάλια ευρισκόμενα ελάχιστα πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30, κινδυνεύουν με μια μικρή καθίζηση να διασπάσουν καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 και να δημιουργήσουν αρνητικό διαγραμματικό συμβάν.

Το ζητούμενο είναι να ξεφύγει προς τα πάνω ο ΓΔ από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 640 μονάδων και αν είναι δυνατόν να ανακτήσει το μισό της πρόσφατης διόρθωσης (από τις 666 στις 640 μονάδες) κλείνοντας πάνω από τις 655 μονάδες.

Ώστε, όσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 640 και 655 μονάδων, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ πιθανότατα σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Θα πουλούσε μόνον αν ο ΓΔ έκλεινε χειρότερα του -1%, ενδεχόμενο που προς το παρόν δεν φαίνεται να συμβεί.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν αριθμητικά ελαφρά των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, η ΕΛΛ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%, και αντίστοιχα, μόνον μια, η ΜΠΕΛΑ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Από τις 4, τις ΕΛΛ, ΜΟΗ, ΦΡΛΚ και ΜΥΤΙΛ, που πάνε σήμερα πολύ καλά με ανόδους άνω του +2,00%, θα θεωρήσουμε σαν μετοχή της ημέρας τον ΜΥΤΙΛ που πετυχαίνει όχι ιδιαίτερα μεγάλη άνοδο, +2,25%, αλλά που πλησιάζει με μεγάλους όγκους, 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, τον στροφέα των 6,38 ευρώ (τρέχουσα τιμή 2,36).

Η ΕΛΛ σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +6,40% σε νέα υψηλά 12μήνου ξεπερνώντας την κορυφή της περασμένης εβδομάδας αλλά οι όγκοι της δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, μόνον 6 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής ενώ εμείς θα θέλαμε άνω των 10 χιλιάδων.

Ο ΦΡΛΚ πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους με μεγάλους όγκους πλησιάζοντας τα 4,50 ευρώ. Σημειώσατε, ότι ο ΦΡΛΚ από τα σχεδόν 6 ευρώ που τιμάτο το 2014, έπεσε το 2015 στα περίπου 2 ευρώ και τώρα βρίσκεται λίγο πάνω από το μέσον της διαδρομής.

Η ΜΟΗ πλησιάζει το υψηλό της περασμένης εβδομάδας και ίσως στη συνέχεια στοχεύσει τα 15 ευρώ (τρέχουσα τιμή 13,70).

Επίσης η ΑΡΑΙΓ με μικρή άνοδο +0,60% πλησιάζει το υψηλό τριμήνου- στροφέα των 6,60 ευρώ.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ εμφανίζει πολύ μεγάλους τζίρους, περίπου 5 εκατ, στα πλαίσια της μεταβίβασής του από την ΕΤΕ στην τουρκο-αραβική (ουσιαστικά πολυεθνική από άποψης μετοχικής σύνθεσης)  Dogus.

Θα επανέλθουμε σήμερα νωρίτερα κατά τις 5.30 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text