Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά από τριήμερη βαθιά διόρθωση -7% από το υψηλό έτους δεν μπορεί σήμερα να αντιδράσει ανοδικά

Ο ΓΔ μετά από τριήμερη βαθιά διόρθωση -7% από το υψηλό έτους δεν μπορεί σήμερα να αντιδράσει ανοδικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας εμπνέει αγοραστικά (αλλά ούτε και πωλητικά) η σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 1/2/17) καθώς ο ΓΔ κινείται αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) με ελάχιστη άνοδο +0,10% (στις 613 μονάδες) με μαύρο κηροπήγιο (αφού το άνοιγμα έγινε στις 619 μονάδες) και με αυξημένους όγκους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ήπιες ανοδικές τάσεις κοντά στα υψηλά έτους.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης είναι : πρώτον, η αδυναμία ανοδικής αντίδρασης του ΓΔ μετά από μεγάλη διόρθωση της τάξης του -7%, δεύτερον, οι αυξημένοι τζίροι που οφείλονται σε αυξημένη συμμετοχή επενδυτών που ποντάρουν στην άνοδο ή στην κάθοδο προετοιμάζοντας μια ισχυρή κίνηση ανοδική ή καθοδική, και, τρίτο χαρακτηριστικό είναι η ήπια πωλητική αντεπίθεση (από τις 619 μονάδες του ανοίγματος στις παρούσες 613) που φανερώνει ήττα  των προσυνεδριακών αισιόδοξων επενδυτών από πιο ισχυρούς και πιο ενημερωμένους ενδοσυνεδριακούς απαισιόδοξους επενδυτές.

Αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το σημερινό του άνοιγμα των 619 μονάδων, τότε η συνεδρίαση θα πρέπει να θεωρηθεί σαν αρνητική για την περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία της αγοράς ενώ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 619 μονάδες (+1,10%), τότε θα υπάρξουν ελπίδες για συνέχιση της σημερινής ανοδικής αντίδρασης προς τις επόμενες συνεδριάσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μηδενική μεταβολή του ΓΔ , τα 2/3 των μετοχών κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ δυο μετοχές, η ΒΙΟ και η ΠΛΑΘ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους +5,76% και +3,83% αντίστοιχα σε σύγκριση με δυο πιο σημαντικές μετοχές, τις ΕΤΕ και ΠΕΙΡ που χάνουν λίγο περισσότερο του -3%.

Οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που τραβούν σήμερα τον ΓΔ προς τα κάτω με τον ΔΤΡ να σημειώνει μικρή πτώση -0,50% σε νέα χαμηλά 2017. Αιτία φέρεται το σενάριο ότι οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να μην συμμετάσχουν στο επωφελές γι αυτές quantitative easing.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΒΙΟ (+5% με 440 χιλ τεμάχια) που πλησιάζει το υψηλό εποχής των 1,47 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,46). Αν η ΒΙΟ κλείσει πάνω από τα 1,47 ευρώ, θα δικαιολογούντο κατά την γνώμη μας ελάχιστες μόνον αγορές καθόσον  ο ΓΔ εδώ και δύο μέρες βρίσκεται σε καθοδική μεσοχρόνια τάση.

Από τις τραπεζικές μετοχές η ΑΛΦΑ είναι σήμερα αρκετά εντυπωσιακή όχι τόσο στο ποσοστό ανόδου +1,83% αλλά στους μεγάλους όγκους των περίπου 10 εκατ τεμαχίων. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΛΦΑ είναι η πιο σταθερή μετοχή σε σχέση προς  τις υπόλοιπες ασταθέστατες ελληνικές  τραπεζικές μετοχές.

Ο ΜΥΤΙΛ πριν λίγες ώρες διέσπασε με μεγάλους όγκους φευγαλέα το υψηλό έτους των 6,63 ευρώ (+3,66%) αλλά τώρα υποχωρεί στις 6,55 μονάδες (+1,71%). Πάντως, δείχνει καθαρά ότι έχει ανοδική προδιάθεση καθώς ένας οίκος αξιολόγησης του έδωσε χθες στόχο τα 8,30 ευρώ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text