Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προς το παρόν δεν μπορεί να αποσπαστεί από την περιοχή χαμηλών διμήνου

Ο ΓΔ προς το παρόν δεν μπορεί να αποσπαστεί από την περιοχή χαμηλών διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ηπια ανοδικά κινείται και σήμερα (Πέμπτη, 2/2) η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) να κερδίζει +0,70% (στις 623 μονάδες) με ελαφρά αυξημένους για την  εποχή τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο έναντι 30 εκατ των μέσων ημερήσιων τζίρων Ιανουαρίου) και με την Ευρώπη να κινείται με ελάχιστη πτώση κοντά στα υψηλά εποχής.

Η σημερινή συνεδρίαση, όπως και η χθεσινή, δεν μας εμπνέει αγοραστικό ενδιαφέρον καθόσον το μέχρι τούδε retracement (ανοδική ανάκτηση προηγηθείσας διόρθωσης) του ΓΔ ανέρχεται μόνον σε +11 μονάδες έναντι -53 μονάδων της διόρθωσης ή, σαν ποσοστά, ανέρχεται στο περίπου 20% της διόρθωσης ενώ σύμφωνα με την θεωρία των retracements για να πούμε ότι κάτι κινείται θα πρέπει η ανάκτηση να είναι τουλάχιστον το 33% της προηγηθείσας διόρθωσης ενώ για να επανέλθει η bullish ψυχολογία η ανάκτηση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στο 50% τη προηγηθείσας διόρθωσης δηλαδή στην περίπτωσή μας ο ΓΔ θα πρέπει να επανέλθει πάνω από τις 640 μονάδες (+3,20% από το χθεσινό κλείσιμο και όχι +0,70% που είναι η τρέχουσα άνοδος).

Θέλουμε δηλαδή αρκετή δουλειά για να επανέλθει η ανοδική τάση του τελευταίου τετράμηνου. Μέχρι τότε θα είμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ παρά του ότι διαθέτει πολλά μετρητά δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και πτωτικά το 1/3 ενώ 5 μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΚΑ και ΔΕΗ, κερδίζουν από +3% έως +5,50% σε σύγκριση με μία μόνον μετοχή, την ΣΑΡ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο καθόσον στερούνται όγκων ή ευρίσκονται κοντά στα χαμηλά διμήνου, όπως οι δυο αναφερθείσες τραπεζικές.

Τραπεζικές μετοχές : προσπαθούν να συνέλθουν από το πωλητικό χτύπημα -18% (στον ΔΤΡ) του δεύτερου 15νθημέρου του Ιανουαρίου. Η σημερινή άνοδος, περίπου +3% στον ΔΤΡ, δεν μας δείχνει ότι υπάρχει μέχρις στιγμής δύναμη στον κλάδο καθώς συμπληρώνεται διήμερο ανοδικό retracement 30 μονάδων από την προηγηθείσα διόρθωση των περίπου 150 μονάδων (περίπου 20% ανοδικό retracement, όπως και στον ΓΔ).

Ο ΦΡΛΚ είναι κατά την γνώμη μας η πιο δυνατή μετοχή της σημερινής συνεδρίασης καθώς πετυχαίνει νέο υψηλό έτους με ικανοποιητική άνοδο +2,50% και ικανοποιητικούς όγκους 110 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Ο ΤΙΤΚ πάει πολύ καλά πλησιάζοντας τον στροφέα των 22,50 ευρώ (τρέχουσα τιμή 22 ευρώ με μεγάλη άνοδο +3,80%).

Ο ΣΑΡ με πτώση -3,30% δεν μας ανησυχεί διότι οι σημερινοί όγκοι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και η μετοχή βρίσκεται στα ψηλά δωδεκαμήνου.

Διανομές παρατηρούμε στην ΕΧΑΕ , -1,15% με σχεδόν 500 χιλ τεμάχια στα χαμηλά τριμήνου κάνοντας την μετοχή σχεδόν υπερπωλημένη (-15% από το υψηλό εποχής).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text